Plantele care pot ajuta la absorbirea umezelii din locuință. Ce trebuie să eviți în modul de îngrijire a florilor de apartament

Plantele care pot ajuta la absorbirea umezelii din locuință. Ce trebuie să eviți în modul de îngrijire a florilor de apartament Sursa: Dreamstime.com

Umiditatea poate afecta calitatea aerului din locuința ta, fiind o cauză a dezvoltării unor alergii, astm sau chiar probleme la nivelul tractului respirator. Mai mult, umiditatea poate duce la apariția mucegaiului sau la deteriorarea unor instalații din locuință.

Un exemplu în acest sens este iedera engleză, cea care purifică aerul și poate chiar să combată poluarea. Această plantă este deosebit de eficientă în îndepărtarea umidității excesive.

Plantele care te ajută să-ți purifici locuința

Planta paianjen, cunoscută și sub numele de palmier areca, poate ajuta la eliminarea particulelor poluante din încăpere, dar și la diminuarea nivelului de umiditate.

Și Crinul Păcii, supranumit floarea lunii sau Spathiphyllum poate fi cultivat în locuință și are rolul de a păstra un aer curat, luptând în același timp și cu umiditatea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Feriga Boston este o plantă ce are nevoie de un sol umed pentru a putea crește în condiții optime. Această plantă perenă este veșnic verde, având capacitatea de a absorbi umezeala și de a împiedica apariția mucegaiului sau a condensului ce se formează pe perete.

Alte plante care purifică aerul și elimină umezeala din încăpere

Garoafa de aer poate combate și mirosurile neplăcute ce se pot disemina în aer. Calathea este un tip de plantă tropicală, ce crește mai ales în țările cu climat cald, și care are capacitatea de a absorbi umezeala, dar și de a elimina poluanții din aer.

Orhideea are rolul de a capta umiditatea ambientală și de a purifica aerul, iar menta are și ea proprietăți similare, fiind recomandată plasarea acesteia în bucătărie, baie sau în orice cameră cu umiditatea prea mare, conform Playtech.

Trei greșeli de evitat în îngrijirea plantelor de apartament

Specialiștii în horticultură prezintă trei greșeli simple pe care le pot face grădinarii atunci când achiziționează o planta nouă. Astfel, dacă vrei ca noua plantă care te-a impresionat atât de tare și pe care ai cumpărat-o din magazin să reziste cât mai mult, este bine să eviți greșelile pe care le vom prezenta mai jos.

Horticultorii spun că noile ghivece cu plante, aduse în casă dintr-un magazin, trebuie plasate în carantină pentru cel puțin o săptămână. Plantele trebuie verificate la fiecare două sau trei zile, pentru a observa semnele unei boli sau prezența dăunătorilor. Abia după trecerea celor două săptămâni, dacă totul este în ordine, planta trebuie adusă în colțul de grădină, alături de celelalte.

Prea multă lumină din prima zi poate afecta negativ o plantă

Aceasta este ținută în market, acolo unde nu beneficiază de condițiile ideale de viață și, dusă într-un nou mediu, trebuie să se adapteze treptat. Drept urmare, chiar dacă ați cumpărat plante iubitoare de lumină, nu vă grăbiți să alegeți cel mai luminos loc pentru ele, pe pervaz. Este mai bine ca aceste plante să stea o perioadă la umbra și să fie expuse treptat la lumină.

Cea de-a treia greșeală pe care o fac unii grădinari este de a muta planta din vasul în care a fost cumpărată într-un ghiveci nou. Chiar dacă planta nu înflorește, mutarea sa într-un alt ghiveci trebuie făcută nu mai devreme de două sau trei săptămâni, după ce planta se adaptează noului mediu. Este nevoie de timp pentru ca floarea pe care ai adus-o din magazin să se adapteze în noua locație. Dacă vei avea grijă să nu comiteți astfel de greșeli, ai toate șansele ca plantele pe care le-ai achiziționat să reziste mai mult și să se dezvolte frumos, conform Playtech.