Cazul atentatului cu bombă de la Arad, în care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crișan. Trei suspecți, arestați

Cazul atentatului cu bombă de la Arad, în care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crișan. Trei suspecți, arestați

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit, după ce maşina în care se afla a explodat. După aproape un an și jumătate de cercetări, trei bărbați au fost arestați în Germania.

Un cetăţean român, un bosniac şi un italian au fost arestaţi în Germania pentru comiterea de infracţiuni circumscrise regimului substanţelor explozive, al traficului de droguri, al armelor şi muniţiilor, precum şi al infracţiunilor de natură economico-financiară.

În urma cooperării inițiate de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din România, Poliția Germană a depistat mai multe dispozitive explozive improvizate și au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul Germaniei, în urma cărora au fost descoperite mai multe probe.

„În primul semestru al acestui an, în cadrul cooperării iniţiate de Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate cu autorităţile poliţieneşti competente din Germania, au fost transmise partenerilor germani informaţii obţinute de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), privind posibilitatea comiterii de infracţiuni pe teritoriul Germaniei, prin utilizarea unor dispozitive explozive improvizate”, se arată în comunicatul IGPR, transmis miercuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit IGPR, urmează sa fie continuată cooperarea dintre autorităţile române şi germane, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Asasinatul cu bombă de la Arad

Potrivit unor surse descinderile ar fi avut legătură cu asasinatul cu bombă de la Arad, din dimineaţa zilei de 29 mai 2021, în care victima a fost Ioan Crişan, omul de afaceri și fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Omul de afaceri Ioan Crişan, ucis în atentatul cu bombă din 29 mai 2021, deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

În timpul demersurilor făcute în cursul investigaţiei, au fost audiate 400 de persoane, au fost făcute percheziţii domiciliare şi informatice şi 18 expertize balistice, fizico-chimice, traseologice şi genetice, iar la aproape un an de la crimă nu există un suspect în dosar. Verificările anchetatorilor arată, de asemenea, că nu se confirmă informaţiile vehiculate şi în spaţiul public privind implicarea victimei în activităţi de crimă organizată.

 

Ioan Crişan va fi înmormântat la 10 zile după tulburătorul atentat de la Arad