O nouă ipoteză în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Varianta fostului antrenor Florin Segărceanu: „Este vorba despre un staff întreg”

O nouă ipoteză în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Varianta fostului antrenor Florin Segărceanu: „Este vorba despre un staff întreg” Sursa: Mircea Nicolescu | Dreamstime.com

Pentru Simona Halep va fi extrem de dificil să revină în circuitul WTA după o eventuală suspendare. Fostul antrenor al sportivei, Florin Segărceanu, este de părere că staff-ul sportivei poartă o parte din responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat. El a precizat că este foarte important să se facă lumină în acest caz și să se stabilească ce s-a întâmplat.

Fostul antrenor al Simonei Halep, Florin Segărceanu, este de părere că echipa tehnică din spatele sportivei poartă o mare parte din responsabilitate pentru situația sa actuală. El spune că indiferent ce va fi, chiar dacă se va dovedi că românca ar fi fost victima incompetenței staffului format de Patrick Mouratoglou, acest scandal ar putea să compromită viitorul Simonei Halep în circuitul feminin de tenis. Florin Segărceanu a comentat situația actuală a jucătoarei de tenis, în contextul scandalului de dopaj.

„La un moment dat, ar trebui să primim niște răspunsuri, iar aceste răspunsuri ar trebui să vină din partea echipei lui Mouratoglou. Eu sunt convins că aici nu e vorba doar de Simona, ci de un staff întreg. Eu știu felul în care funcționează lucrurile în perioada asta de competiție. Știu, pentru că am stat lângă ea. E foarte important să se facă lumină în acest caz și să se dovedească, în mod clar, că Simona n-a fost în cunoștință de cauză când a luat ceva“, a spus fostul antrenor al Simonei Halep.

Florin Segărceanu a explicat că substanța interzisă, Roxadustat putea ajunge în organismul Simonei Halep chiar din cauza unui membru al echipei tehnice.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sportivul nu stă să verifice fiecare pastiluță, el are încredere în staff. Eu, sincer nu cred că are cum să fie o greșeală. Acum, că au încercat sau n-au încercat o formulă magică, aceste audieri vor dovedi. La cum o știu pe Simona, ea nu și-a dat acceptul și n-a dorit să facă așa ceva (n.r. – doping). Că poate cineva din echipă a vrut să-i introducă și niște săruri speciale, la asta pot să mă gândesc...“, a mai spus Florin Segărceanu.

Revenirea Simonei Halep va fi dificilă

Fostul antrenor a estimat că viitorul sportiv al Simonei Halep va fi foarte complicat în contextul unei suspendări. Simona Halep va avea o misiune aproape imposibilă ca să revină în topul tenisului mondial după scandalul de dopaj. Aceasta cu atât mai mult cu cât are 31 de ani, o vârstă la care mulți sportivi se pregătesc de retragere.

„O să fie audieri. Dar e o chestie de durată. Această suspendare vine într-o perioadă dificilă. Ea a împlinit 31 de ani. E greu să spun cât de motivată ar fi ea să stea un an. E mult mai important să afle exact ce s-a întâmplat. Pentru viitorul ei, această clarificare e esențială“, a adăugat Florin Segărceanu pentru Pro Arena.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul antidoping, iar ambele probe recoltate la US Open au indicat că sportiva avea în organism urme de Roxadustat. Sportiva a anunțat vineri, într-o postare pe rețelele de socializare că a primit rezultatul testului și a fost suspendată temporar până la finalizarea anchetei.