Prognoza meteo, 23 octombrie. Vreme atipică pentru această perioadă a anului. Temperaturi foarte ridicate

Prognoza meteo, 23 octombrie. Vreme atipică pentru această perioadă a anului. Temperaturi foarte ridicate Sursă: Dezzor | Dreamstime.com

Vremea va fi marcată de temperaturi neobișnuite pentru această perioadă a anului. Pentru astăzi, 23 octombrie, specialiștii de la ANM au anunțat că mercurul din termometre va ajunge la cote ridicate.

Vremea va fi atipică, astăzi, pentru această perioadă a anului, pentru că temperaturile din termometre vor fi ridicate, după cum au anunțat meteorologii. Va fi cald mai ales în partea de sud a României. transmit specialiștii de la ANM.

Vremea va fi atipică pentru această perioadă a anului

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și ploi slabe, pe arii restrânse, ziua, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, iar noaptea, cu totul izolat, posibil în vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, local la munte (viteze la rafală de 50...60 km/h, iar pe creste de peste 70...80 km/h), dar și în regiunile extracarpatice și izolat în centru, unde rafalele vor fi în general de 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 14 grade, mai scăzute în zonele depresionare spre 0 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe suprafețe restrânse, se va forma ceață.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, local la munte (viteze la rafală de 50...60 km/h, iar pe creste de peste 70...80 km/h), dar și în regiunile extracarpatice și izolat în centru, unde rafalele vor fi în general de 40...50 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 14 grade, mai scăzute în zonele depresionare spre 0 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe suprafețe restrânse, se va forma ceață.

În ce zone ale țării va ploua

În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania se vor înregistra valori termice de până la 20, izolat 21 de grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, în aceste zone, mercurul din termometre va coborî până la valori de 6- 7 grade Celsius. În ultima zi din săptămână, prin Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia se vor înregistra maxime de până la 21 de grade Celsius. Temperaturile minime vor coborî până la valori de 7 grade Celsius. ANM anunță ploi slabe cantitativ prin Muntenia, Maramureș și Dobrogea.

În Capitală, vremea va fi caldă, cerul va fi înnorat doar dimineața iar restul zilei va fi senin și nu ne va aduce ploi până seara. Temperatura maximă va fi de 24 de grade, iar cea minimă de 11 grade.