Asistenți maternali, săltați pentru că abuzau patru copii aflați în plasament. Acuzații de exploatare și muncă forțată

Asistenți maternali, săltați pentru că abuzau patru copii aflați în plasament. Acuzații de exploatare și muncă forțată sursa: arhivă EVZ

România anilor 2022 este la fel de sumbră ca în Evul Mediu, cel puțin dacă ar fi să judecăm după o anchetă a procurorilor Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism care au destructurat o grupare care folosea copii pe post de sclavi.

Vorbim așadar de o familie din Timiș care a promis că va ocroti 4 copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, luându-i în plasament. În realitate însă anchetatorii au reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.

Comportament inuman avut de asistenți maternali. Vor răspunde în fața legii

Ba mai mult minorii nu erau doar exploatați prin muncă, ci ori de câte ori refuzau să îndeplinească activitățile fizice la care erau obligați, copiii erau bătuți de cei care trebuiau să îi ocrotească. “Timp de doi ani de zile asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite” susține Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism într-un comunicat. Cei trei bănuiți au fost duși la audieri și rămâne de văzut ce măsuri vor dispune procurorii împotriva lor sau dacă vor fi duși chiar și în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Minorii care se aflau în îngrijirea acestor oameni au fost preluați de Direcția de Protecție a Minorului din Timiș și urmează să primească inclusiv consiliere psihologică pentru a depăși traumele la care au fost supuși.

Ne puteți urmări și pe Google News