Tehnică rapidă și eficientă de spart nucile. Cum le poți curăța de coajă într-un mod simplu

Tehnică rapidă și eficientă de spart nucile. Cum le poți curăța de coajă într-un mod simplu Nuci. Sursa: Dreamstime.com

În primul rând, pentru a fi ușor de decojit, este indicat să recoltăm nucile abia atunci când acestea vor fi atins perioada maturității, iar pentru a ne da seama de asta putem putem apela la un truc mai puțin cunoscut, dar ușor de realizat.

Acesta constă în punerea câtorva nuci în apă, iar dacă după un interval de 12 - 14 ore acestea nu se decojesc, asta înseamnă că nu au atins perioada propice recoltării și, deci, vor fi mai greu de desfăcut. O altă metodă de verificare a nucilor coapte este să facem mici incizii cu cutitul pe suprafata acesteia, iar dacă se va desprinde ușor coaja, atunci putem fi siguri că sunt gata de cules. Altfel, mai așteptăm circa 3-4 zile și reluăm procedeul.

Cum spargem nucile în mod facil

Este important să menținem miezul nucilor relativ intact, iar pentru a reuși asta avem nevoie de puțină apă clocotită. Astfel, punem apă la fiert, după care oprim focul și adăugăm nucile. Apoi așteptăm circa 30 de minute sau până când coaja acestora se va înmuia. Pentru că nucile vor fi ridicate la suprafața vasului, putem împiedica acest lucru prin punerea unui capac mai mic decât circumferința respectivului recipient.

O altă metodă de decojit nucile necesită puțină dexteritate și un cuțit cu vârf ascuțit, pe care îl înfigem în partea de jos a nucii, la codiță, dar cu atenție, căci vă puteți accidenta destul de ușor. Apoi, pentru nucile care nu s-au desprins în jumătate, putem folosi un ciocan, dar nu unul foarte greu, pentru a nu distruge miezul, după care, tot cu un cuțit, desprindem conținutul din nucă cu grijă, conform Cumsă.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

10 lucruri mai puțin știute despre nuci

Bogate în proteine, fibre, aminoacizi, vitamine, minerale și polifenoli, nucile au fost recunoscute de mult timp pentru importantele proprietăţi medicinale. Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase, susţin medicii, care le recomandă tuturor categoriile de vârstă. Miezul de nucă constituie un produs alimentar cu efecte benefice asupra consumatorilor în cazul mai multor afecțiuni printre care boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet zaharat sau chiar cancer.

1. Consumul regulat de miez de nucă în stare proaspătă contribuie, prin vitamina B1, la scindarea acidului piruvic, care se formează prin oxidarea hidraților de carbon în organism, aceasta exercitând o acțiune dăunătoare (dereglări cardiovasculare și gastrointestinale) prin intermediul vitaminei A și B2 ia parte în procesele de percepție a luminii în ochi.

2. Medicii consideră că miezul, bogat în mangan și fosfor, trebuie consumat pentru funcționarea normală a inimii și creierului.

Formarea hemoglobinei, stimulată de consumul de nuci

3. Fiind bogat în săruri de cupru și zinc, miezul de nucă contribuie la formarea hemoglobinei în sânge. Este utilizat în caz de anemie, deoarece conține fier și cobalt. Datorită potasiului, magneziului, iodului se folosește la combaterea bolilor nervului sciatic.

4. În cosmetică se utilizează în componența cremelor împotriva ridurilor, cremelor regeneratoare pentru pielea uscată, pentru restabilirea pielii vătămate, în balsamurile pentru buze.

 Nucile au proprietăți benefice pielii

5. Grăsimile nesaturate din uleiul de nucă rețin apariția sclerozei, împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene, micșorează colesterina în sânge, se folosește cu succes în cazul hepatitei cronice, ca remediu purgativ, împotriva viermilor intestinali.

6. Medicamentele preparate din nucile premature sunt recomandate în cazuri de polichistoză, afecțiuni ale rinichilor și plămânilor, infecțiuni intestinale, boli cronice de piele, pentru eliminarea paraziților intestinali.

7. La începutul anilor 1970, geograful M. P. Todică, fost rector al Institutul Pedagogic din Tiraspol, a elaborat o tinctură din nuci premature pe bază de gaz de lampă, aplicată la tratarea mai multor maladii (radiculitei, ulcerului, polipilor, negilor, prostatitei și chiar a cancerului).

Nucile, recomandate pentru cei care au probleme cu somnul

8. Frunzele de nuc mai conțin vitaminele B1, P și provitamina A, care, de asemenea, joacă un rol important în procesele vitale ale organismului. În medicina științifică, glicozida juglonă obținută din nuc se utilizează sub formă de unguent sau soluție hidroalcoolică în combaterea tuberculozei pielii, stafilococilor. Pentru vindecarea lupusului tuberculos a fost propus preparatul caryon, obținut din frunze de nuc. La finele anilor 1940, la Institutul Agricol din Chișinău, L. Aizenberg împreună cu colaboratorii au elaborat o metodă de obținere a juglonei, ulterior, începând cu în anul 1961, produsă la Fabrica de Produse Zooveterenare din orașul Ungheni.

9. Dacă aveți probleme cu somnul, atunci consumați puțin miez de nucă înainte de culcare. Miezul de nucă este bogat în melatonină, un hormon care te ajută să ai un somn bun și odihnitor.

10. Consumul regulat de nuci mărește speranța de viață, conform a două studii de lungă durată desfășurate la Universitatea Harvard, care a adus vești excelente pentru persoanele iubitoare de nuci.