Regele Charles, comportament ciudat când a primit-o pe Liz Truss: „Te-ai întors din nou? Of, dragă, dragă, în fine”

Regele Charles, comportament ciudat când a primit-o pe Liz Truss: „Te-ai întors din nou? Of, dragă, dragă, în fine” Regele Charles. Sursa foto: Dreamstime.com

Regele Carol al III-lea s-a comportat ciudat când a primit-o pe Liz Truss la Palatul Buckingham miercuri seară. În timp ce Truss a făcut o reverență și a spus: „Maestate”, acesta a mormăit „Of, dragă, dragă! Deci te-ai întors din nou... În fine”.

Clipul cu regele Charles, care a venit după încă o zi de tulburări pe piețele economice și de revolte pe băncile Partidului Conservator, a devenit rapid viral. Dr. Jennifer Cassidy, lector în diplomație la Universitatea Oxford, a descris ca fiind „o scenă direct din The Office ... stângăcie politică și comedie”.

În imagini se poate vedea clar cum prim-ministrul asistă la un comportament ciudat al monarhului la prima audiență săptămânală, unde Regele Carol al III-lea a mormăit „dragă, dragă” în timp ce o întâmpina pe Liz Truss la Palatul Buckingham miercuri seară.

Regele Charles lasă să se înțeleagă că n-o agreează pe  Liz Truss

Regele Charles și-a preluat atribuțiile, iar una dintre acestea presupune întâlnirea săptămânală cu premierul Marii Britanii. Nu se știe clar de ce Charles s-a comportat aşa. Întâlnirea vine după decizia lui Truss de a reduce cheltuielile publice și haosul care a urmat după ce lira sterlină a atins un minim record față de dolar, şi ar putea fi unul dintre motivele comportamentului straniu al regelui.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Majestate, mă bucur să te revăd”, a spus Truss. Dar  Regele Charles a avut un răspuns neașteptat.

De asemenea, Charles a anunțat recent că nu va participa la Cop27 din Egipt luna viitoare, după ce Truss s-ar fi opus la prezenta monarhului la summitul internațional privind schimbările climatice.  BBC a raportat de atunci că a fost o decizie reciprocă. „Cu prietenie și respect reciproc, a existat un acord că Regele nu va participa”, a susținut un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Liz Truss: „Maiestate... Mă bucur să te văd din nou.”

Regele Charles: Deci, ai venit din nou? Of, dragă, dragă! În fine...

Utilizatorii de Twitter au dat frâul liber imaginației

Un comentator a scris: „Acesta este unul dintre cele mai grozave lucruri pe care le-am văzut vreodată”

Alții au profitat de ocazie pentru a afirma: „De ce se așteaptă încă femeile să facă o reverență?”

Altcineva a spus : „Faptul că această întâlnire are loc este total ridicol. Poate că întâlnirea de săptămâna viitoare va fi... şi mai puțin tensionată?”, scrie independent.co.uk.