Planul lui Iohannis: Prin propulsarea „neprihănitei” Deca la vârful Guvernului își va atrage susţinerea liderilor NATO

Planul lui Iohannis: Prin propulsarea „neprihănitei” Deca la vârful Guvernului își va atrage susţinerea liderilor NATO Sursa: Captură video

Planul lui Iohannis: Ligia Deca – viitor premier, susține analistul politic Raluca Boboc, explicând că, pentru prima dată în cei opt ani de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit băgat în corzi, iar zidul de protecție pe care l-a construit cu atâta răbdare în jurul său de către acoliţii săi din serviciile de informaţii a început să se fisureze.

Cu alte cuvinte, președintele României își pregătește ieșirea cu Ligia Deca pe post de manta de vreme rea și „se gospodărește” pentru viitor, ca bunicuțele care pun murături toamna.

„Lipsa unei conexiuni autentice cu românii care l-au ales în fruntea statului, amestecul grosolan în jocurile de putere din interiorul PNL, trădarea electoratului liberal şi aducerea la guvernare a „duşmanului” PESEDE, precum şi desele episoade de aroganţă şi făţărnicie, afişate cu multă nonşalanţă, nu au rămas fără consecinţe în sondajele de opinie.

Cum întregul său mandat de preşedinte a fost construit doar pe iluzii, pe o fundaţie falsă, este doar o chestiune de timp până când micile fisuri, care au început să brăzdeze zidurile Cotrocenilor, vor genera prăbuşirea întregului proiect prezidenţial.

Ne puteți urmări și pe Google News

«Licitaţia cu dedicaţie» prin care Poliţia Română a cumpărat 600 de BMW-uri de la firma condusă de Michael Schmidt, prietenul şi sponsorul preşedintelui României, manevrele desfăşurate în justiţie pentru blocarea dosarului de plagiat al premierului Nicolae Ciucă, precum şi scandalul generat de ororile apărute în Legile Educaţiei şi acuzele de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu, au declanşat alarma” a scris Boboc.

Președintele a avut de ales între plagiat și BMW

„Dacă în urmă cu ceva ani un fost preşedinte al României era pus în situaţia ingrată de a alege între justiţie şi fratele său, acum Klaus Iohannis se vede nevoit să aleagă între plagiat şi BMW. „Avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului” – o declaraţie care arată că Iohannis a făcut deja o alegere. Între Ciucă şi Schmidt, Iohannis îl alege pe vechiul său prieten.

Mai mult, în aceste luni de când generalul Ciucă este la conducerea Guvernului României, Iohannis a putut să constate pe pielea lui că un premier care are în spatele lui temutele uniforme militare îşi poate permite şi ceva acte de sfidare. De asemenea, în ceea ce priveşte guvernarea, Ciucă a ajuns să fie mai mult premierul PSD, decât premierul PNL sau al lui Iohannis.

În acest context, trimiterea în Guvern a Ligiei Deca, consiliera sa fidelă de la Cotroceni, cu misiunea clară de a operaţionaliza România Educată în conformitate cu ordinele şi dorinţele lui Klaus Iohannis, este doar un prim pas din planul pus la cale de Palatul Cotroceni pentru revitalizarea mandatului preşedintelui României”, este de părere analistul politic.