Secretul longevității regelui Charles al III-lea. Monarhul britanic consumă în fiecare zi o băutură care face minuni

Secretul longevității regelui Charles al III-lea. Monarhul britanic consumă în fiecare zi o băutură care face minuniSursa: Dreamstime.com

După ce regina Elisabeta a II-a a murit, s-a pus la îndoială capacitatea fostului prinț Charles de a prelua puterea în Regatul Unit, asta din pricina vârstei sale înainte (73 de ani). Totuși, starea de sănătate a suveranului britanic ar fi una bună, după cum spune un fost secretar de presă de la Palatul Buckingham, care a și dezvăluit un ritual de dimineață practicat de regele Charles.

Regele Charles a fost încoronat după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Explicând cum de reușește noul suveran să rămână în formă în ciuda etății sale, un fost secretar de la Palatul Buckingham a povestit că regele Charles obișnuiește ca dimineața să ia un mic dejun copios, dar și să consume o băutură caldă, care ar reduce riscul apariției unor boli, căci ar proteja inima și ar spori longevitatea.

Secretul longevității regelui Charles

Signe Svanfeldt, nutriționistul de la Lifesum, a spus că regele Charles bea în fiecare dimineață o ceașcă de ceai negru Darjeeling, dar și un pahar de suc din fructe pentru prezervarea sănătății inimii și normalizarea tensiunii arteriale.

„Ceaiul Darjeeling are numeroase beneficii pentru sănătate grație proprietăților antioxidante și, în plus, este o sursă bogată de vitamine și polifenoli, fapt pentru care normalizează tensiunea arterială, reduce inflamațiile și contribuie la menținerea sănătății inimii”, a spus nutriționistul Signe Svanfeldt.

Ceaiul Darjeeling are în componență quercetină, un compus ce favorizează reducerea riscului de ateroscleroză. Mai mult, flavonoidele din ceai ajută la reducerea hipertensiunii, inflamațiilor și a bolilor vasculare. Pe lângă asta, regele Charles obișnuiește să consume un pahar de suc de fructe, bogate în vitamine, minerale și fibre, astfel că nutrienții ajută la ameliorarea unor probleme de sănătate și la întărirea sistemului imunitar al suveranului britanic.

Cum arată o zi din viața regelui Charles

La vârsta de 73 de ani, s-ar putea spune că regele Charles abia a început ceea ce reprezintă cea mai mare provocare a sa. Casa regală a Marii Britanii este organizată după reguli militare, cu planuri convenite cu luni înainte de o echipă de consilieri și membri ai personalului.

Așadar, viața noului rege este programată oră de oră, așa cum a fost încă de când era tânăr. Acest lucru înseamnă că indiferent de locul în care se află, viața regelui se va desfășura cu eficiență maximă și întreruperi minime. Locuința lui este condusă, de asemenea, de o echipă mică, dar dedicată. Mulți dintre acești oameni îi sunt alături de zeci de ani.

Ziua de lucru

Ziua de lucru a regelui Charles începe cu titlurile știrilor de la radio și un mic dejun cu salată de fructe de sezon și semințe și cu ceai. „În ciuda zvonurilor conform cărora regelui i se aduce în fiecare dimineață un șir de ouă din care să aleagă, nu am văzut niciodată un singur ou fiert la micul dejun în toți anii în care am lucrat acolo”, a spus un membru al personalului Casei Regale britanice. Angajamentele publice încep la scurt timp după aceea și durează până la ora 17:00. De asemenea, regele nu servește prânzul.

Într-un an obișnuit, în calitate de Prinț de Wales, regele a avut aproximativ 500 de angajamente. Dintre acestea, aproximativ 200 au fost împreună cu Ducesa de Cornwall. Cei doi au vizitat majoritatea comitatelor din Regatul Unit. Turneele în străinătate ar fi la fel de pline, cu un amestec de activități naționale și de stat, depuneri de coroane și întâlniri cu liderii naționali. De asemenea, pe lângă toate acestea sunt incluse și evenimente axate pe interesele sale caritabile.

„De-a lungul acestor vizite, ceea ce m-a frapat a fost cât de interesat este regele Charles de tot și de toți cei pe care îi întâlnește. Din acest motiv, conversațiile sale se prelungeau aproape întotdeauna. Am văzut frecvent oameni care încercau să îl impresioneze cu abilitățile lor intelectuale sau cu poziția lor socială, fără prea mare efect. El nu face o distincție între cei înstăriți și cei care au cea mai grea dintre vieți. Îl interesează oamenii, nu poziția”, a mai adăugat acesta.

O zi la birou

Ședințele de lucru sunt de câte 45 de minute, una după alta, iar marea varietate de subiecte abordate într-o singură zi reflectă cunoștințele variate ale regelui. „Singurul lucru pe care ai fost întotdeauna sfătuit să îl faci era să iei multe notițe în caz că uiți un detaliu: cu siguranță el nu o face niciodată. Are o memorie incredibil de ascuțită”. În jurul orei 13:00 se face, de regulă, o pauză. Aceasta nu este pentru a mânca, ci pentru ca Charles să iasă afară să se plimbe. De asemenea, regelui nu-i place să stea prea mult timp înăuntru și întotdeauna are ferestrele larg deschise.

Prima pauză reală a zilei este la ora 17.00. Atunci, noul rege întrerupe activitatea pentru a servi ceaiul. Această pauză reprezintă șansa de a se reîncărca, adesea împreună cu regina consort, la un sandviș și o bucată de prăjitură cu fructe. Ulterior, se întoarce la birou pentru a se ocupa de treburile rămase. Cina este la ora 20.30 și apoi, la ora 22.00, se întoarce la birou, de obicei până mult după miezul nopții. Angajamentele publice se prelungesc mult până seara, conform Mirror.