Andrei Marga are un susținător în Parlament: Dumitru Cornă (PSD), fost șef la Sindicatul Național al Politiștilor și Personalului Contractual din MAI

Andrei Marga are un susținător în Parlament: Dumitru Cornă (PSD), fost șef la Sindicatul Național al Politiștilor și Personalului Contractual din MAI Sursa: Wikipedia

Deputatul român Dumitru Coarnă a reacționat în mediul online și i-a dat dreptate lui Andrei Marga în declarațiile sale despre Ucraina, prin care afirma că țara trebuie să-i cedeze Rusiei teritorii.

Declarația fostului ministru de externe al României a stârnit indignare în mediul online, după ce a susținut că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei și mai multor țări, având în vedere că se află în „granițe nefirești”.

În acest sens, deputatul român Dumitru Coarnă i-a dat lui Marga dreptate, menționând că adevărul este cel susținut de fostul ministru.

„Profesorul Marga are dreptate! Adevărul istoric este de partea noastră, este de partea domnului Marga!”, a scris Dumitru Coarnă pe rețelele de socializare, potrivit știripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarația lui Andrei Marga, promovată de presa din Rusia

Totul a pornit de la declarația controversată pe care fostul ministru de externe al României, Andrei Marga, a făcut-o în spațiul public. El a susținut că Ucraina trebuie să cedeze teritorii mai multor țări.

„Suntem aici într-o situație absolut specială. S-o spun direct, cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei - Transcarpatia, Poloniei - Galiția, României - Bucovina și Rusiei - Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări, ne cramponăm, asta este, va fi conflict.

Aș încheia cu asta: să fim foarte limpezi, atât timp cât situația din Ucraina nu se rezolvă printr-o discuție între America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a susținut Andrei Marga.

Imediat după, declarația a fost preluată de propaganda rusă și promovată în spațiul public.

„Fostul ministru român de Externe a declarat că Ucraina ar trebui să se despartă de o parte din teritorii”, relata agenția TASS, pe prima pagină.

„România a cerut Ucrainei să cedeze o parte din teritorii altor țări. Fostul ministru de externe al României Marga: Ucraina ar trebui să cedeze Crimeea și Donbas Rusiei”, a scris la rândul ei publicația Sputnik.

Ucraina reacționează la afirmațiile făcute de Andrei Marga

Ca răspuns la declarațiile făcute, Ucraina i-a transmis fostului ministru de externe al României că trebuie să înțeleagă perspectiva răspunderii penale pentru apelurile sale privind divizarea Ucrainei. Oficialitățile au mai adăugat că declarațiile fostului ministru sunt contrare poziției oficiale a României și principiilor de bază ale dreptului internațional.