Rusia are mari probleme. Se caută cu disperare noi soldați pentru luptă: „Îi antrenează 30 de zile”

Rusia are mari probleme. Se caută cu disperare noi soldați pentru luptă: „Îi antrenează 30 de zile” Sursa foto. Twitter

După un weekend de înfrângeri militare, Rusia este forțată să se confrunte cu problema forței de muncă și cu un președinte care refuză să oprească războiul.

Trupele ucrainene au avut cea mai mare victorie de până acum, lansând două ofensive în nord-est și sud, făcând un efort pentru a revendica teritoriile ocupate. Rapoartele din prima linie indică faptul că trupele ruse au fugit.

Pierderile rusești sunt uriașe

Pierderile umilitoare sunt un exemplu al aversiunii Rusiei de până acum de a mobiliza trupe în războiul de aproape șapte luni, potrivit experților care au spus că problema va persista și se va agrava atâta timp cât președintele rus, Vladimir Putin, va continua să se prezinte încrezător.

Creșterea epuizării în rândul trupelor și eșecurile ulterioare care rezultă pot fi urmărite până la deciziile strategice pe care oficialii le-au luat la începutul războiului, a spus Miles. „Am văzut cea mai bună performanță militară rusă în primele săptămâni de război, când armata rusă și-a luat cele mai bune unități și a trimis un număr mare de soldați în misiuni sinucigașe”, a spus profesorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

De atunci, Rusia a fost forțată să convingă soldații voluntari pentru a ține bărbații pe câmpul de luptă, apelând la toate măsurile pentru a convinge oamenii să se alăture războiului. Guvernul rus a venit cu ceea ce Miles a numit o „soluție intermediară” la problema personalului său, oferind contracte profitabile pentru a-i atrage pe luptătorii apți de muncă.

Atragerea soldaților în luptă

Țara nu vizează doar veteranii cu experiență de luptă, ci pe oricine poate lupta, a spus Barros. Armata îi antrenează aproximativ 30 de zile, iar apoi îi trimite la luptă. Strategia a funcționat suficient de bine la începutul războiului, a spus Miles. Lipsa soldaților a dus la condiții obositoare pentru acei soldați care sunt în prima linie.

Pe parcursul a aproape șapte luni de luptă, guvernul rus a refuzat să spună că există un război, susținând că trupele sunt în Ucraina pentru o „operațiune militară specială”. „A declara mobilizarea în masă, a declara războiul oficial ar fi o declarație explicită că această strategie nu funcționează”, a spus Miles.

Aparent mai important decât câștigarea efectivă a războiului, în mintea lui Putin, este menținerea pretenției false că Rusia nu eșuează, au spus experții. „El insistă să mențină această narațiune, chiar dacă nimeni nu-l crede”, a spus Miles, potrivit Business Insider.