O statuie a savantului Nicolae Paulescu a fost vandalizată: „Nebunia cancel-culture a ajuns și în România, din păcate”

O statuie a savantului Nicolae Paulescu a fost vandalizată: „Nebunia cancel-culture a ajuns și în România, din păcate” Sursa: Facebook/ Mihai G. Dinu

Statuia lui Nicolae Paulescu, medicul român care a descoperit insulina, a fost vandalizată recent, pe aceasta fiind scris cu vopsea cuvântul „nazist”, însoțit de simboluri ale ideologiei extremiste. Între timp monumentul istoric a fost curățat.

O statuie din București a savantului român a fost vandalizată. Nicolae Constantin Paulescu (1869 – 1931) a fost un om de știință român, de profesie medic și fiziolog la Facultatea de Medicină din București, acesta fiind și cel care a descoperit hormonul antidiabetic eliberat de pancreas, insulina. De altfel, Paulescu a fost catalogat drept un adept al ideologiei de extremă dreapta, asta din pricina scrierilor sale, cum este de exemplu „Spitalul, coranul, talmudul, cahalul si francmasoneria”.

Statuia lui Nicolae Paulescu a fost vandalizată

„Bucuresti, septembrie 2022. Nebunia cancel-culture a ajuns si in Romania din păcate. Între timp statuia a fost spălată, am fost sa verific personal”, a scris pe Facebook Mihai G. Dinu.

În 1990, Nicolae Paulescu era numit post mortem membru al Academiei Române, iar în 2021 Academia era criticată de reprezentanții minorităților naționale din cauza opiniile radicale scrie de savantul român, conform Napocanews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cancel culture” sau „cultura anihilării” este definită drept „un cor de voci de obicei marginalizate, care denunță în mod pretențios o personalitate”, conform cercetătoarei Eve Ng, mai exact este un boicot cultural, o anulare a contribuțiilor unei personalități.

Cancel culture în Rusia. Ce interdicții a primit presa de la Moscova

Recent, presei de stat ruse i s-a comunicat că nu trebuie să se concentreze pe personalitatea generalilor ruși. Decizia a venit din cauza paranoiei lui Vladimir Putin, care crede că orice succes pe câmpul de luptă din Ucraina ar putea crea o bătălie la conducere. Este de preferat ca mass-media rusă să scoată în evidență doar identitățile celor din armată care obțin succese ca soldați și ofițeri.

„Dacă ar exista un general de la care oamenii să audă vești în mod constant, cineva care ar apărea des la știri, acesta ar deveni inevitabil popular. Și ar culege laurii victoriei. Cine știe în ce s-ar putea transforma acea popularitate în rândul susținătorilor războiului”, a declarat o sursă apropiată Kremlinului pentru Meduza.

Rusia își anihilează fostele personalități istorice

Președintele rus s-ar teme cu privire la apariția unei figuri precum generalul Alexander Lebed. Generalul Lebed a fost un comandant militar care a devenit popular în Rusia pentru că a pus capăt primului război cecen. De asemenea, el a dejucat un complot KGB de a-l răsturna pe Mihail Gorbaciov în 1991. Înainte de ascensiunea meteorică a lui Vladimir Putin, Lebed fusese creditat ca fiind succesorul lui Boris Elțîn la șefia statului.

Cu toate acestea, Putin a criticat politicile lui Lebed. Liderul rus e de părere că acordul de pace pe care l-a întocmit Lebed a fost o trădare față de interesele Rusiei. Generalul a murit într-un accident de elicopter în Siberia în 2002. La acea vreme, mulți au crezut că elicopterul a fost sabotat de inamicii săi și nu a fost un accident tragic. Putin „își amintește în mod clar de anii 1990” și nu vrea să existe „un alt general Lebed”, scrie Express.