Iga Swiatek, cea mai bine plătită jucătoare de tenis din lume. Suma uriașă pe care a obținut-o în acest an câștigătoarea US Open

Iga Swiatek, cea mai bine plătită jucătoare de tenis din lume. Suma uriașă pe care a obținut-o în acest an câștigătoarea US Open sursa foto. Dreamstime.com

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek (1 WTA) a obținut, doar în acest an, venituri de 9,2 milioane de dolari din tenis. Ea devine lider în clasamentul jucătorilor de tenis cu cele mai mari încasări din premiile obținute, depășindu-l pe Carlos Alcaraz, finalist la US Open (7,3 milioane de dolari), dar și pe Rafael Nadal, campion la Australian Open și la Roland Garros (6,6 milioane de dolari).

Victoria în turneul de la US Open, i-a adus sportivei poloneze Iga Swiatek, în vârstă de 21 de ani, locul 1 WTA, un premiu în valoare de 2,6 milioane de dolari. Swiatek s-a impus în finala cu Ons Jabeur cu scorul  6-2, 7-6 (5) și a ajuns la șapte titluri cucerite în 2022. Reușitele de pe terenul de tenis i-au adus și venituri pe măsură, campioanei poloneze, aceasta ajungând la 9,2 milioane de dolari câștigate din tenis în acest an. Iga Swiatek este lider detașat într-un clasament al jucătorilor de tenis cu cele mai mari încasări din turneele disputate în 2022.

Pe locul secund se află un alt finalist de la US Open, Carlos Alcaraz. Dacă va pierde finala, jucătorul spaniol va ajunge la un total de 7,3 milioane de dolari câștigate în 2022. În cazul unui succes, însă, în fața lui Casper Ruud, conturile sale s-ar mai rotunji cu încă 1,3 milioane de dolari. În topul celor mai bine plătiți jucători din tenis, se află și Rafael Nadal, campion la Australian Open și la Roland Garros, care a câștigat în acest an 6,6 milioane de dolari, după cum scrie Marca.

Odată cu victoria de la US Open Iga Swiatek și-a consolidat poziția de lider WTA și a intrat în istoria sportului polonez, fiind prima jucătoare din această țară care a câștigat Grand Slam-ul de la New York.

Ne puteți urmări și pe Google News
Simona Halep riscă să fie amendată după eliminarea de la US Open. Cu ce sumă ar putea fi sancționată sportiva noastră 

Sursa foto: EPA/MARTIN DIVISEK

Simona Halep a picat două locuri în clasamentul WTA

Pe de altă parte, Simona Halep (România) a picat două locuri în clasamentul WTA, după turneul de tenis de la US Open. Ea ocupă locul 9 mondial, după ce a fost eliminată chiar în debutul turneului american. Simona Halep a fost depășită de două jucătoare din Statele Unite, Jessica Pegula și Cori Gauff, care au profitat eliminarea, cu 2-6, 6-0, 4-6, în meciul cu Daria Snigur.

Simona Halep a revenit în Top 10 WTA luna trecută, atunci când a triumfat la turneul WTA 1000 de la Toronto. Acum a ajuns pe locul 9 în clasamentul WTA, cu 3.025 de puncte, având-o în spate pe Caroline Garcia, clasată pe locul 10 mondial cu 2.930 de puncte.

După US Open, top 10 WTA arată astfel: Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), Ons Jabeur (Tunisia, 2 WTA), Anett Kontaveit (Estonia, 3 WTA), Paula Badosa (Spania, 4 WTA), Jessica Pegula (SUA, 5 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 6 WTA), Aryna Sabalenka (Belarus, 7 WTA), Coco Gauff (SUA, 8 WTA), Simona Halep (România, 9 WTA) și Caroline Garcia (Franța, 10 WTA).