Unul dintre cei doi suspecți pentru înjunghierile din Canada a fost găsit mort

Unul dintre cei doi suspecți pentru înjunghierile din Canada a fost găsit mort conferinta de presă a poliției canadiene. sursa: NYT

Poliția din Canada a declarat că unul dintre cei doi suspecți de înjunghierea în masă de duminică, din Saskatchewan, a fost găsit mort.

Cadavrul lui Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit în Cree James Smith Nation. Acolo trăiau mai multe victime. Cei doi suspecți erau frați, iar poliția spune că Myles Sanderson este încă în libertate. De asemenea, autoritățile cred că bărbatul se află în orașul Regina.

Duminică, 10 persoane au fost înjunghiate până au murit într-unul dintre cele mai grave acte de violență din istoria recentă a Canadei. Atacurile, care au rănit alte 18 persoane, au avut loc într-o regiune îndepărtată din Saskatchewan. În Regina, capitala provinciei, unde suspecții au fost văzuți ultima oară, familiile sunt în doliu și comunitățile sunt în pericol.

Totuși, în centrul orașului, luni seară, nu au existat semne evidente ale vânătorii de oameni. Orașul a fost în mare parte liniștit, deoarece familiile s-au adunat pentru a se bucura de sărbătoarea Zilei Muncii care înseamnă sfârșitul neoficial al verii. Din când în când, bunăstarea a fost întreruptă de alerte care sunau pe telefoanele mobile. Oamenii erau avertizați că doi bărbați adulți suspecți și apoi doar unul, se află în libertate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre suspecți a murit

În căutare sunt implicați ofițeri din trei provincii, Saskatchewan, Manitoba și Alberta. Evenimentul tragic a zguduit provincia care era, de obicei, pașnică. În acest moment, poliția investighează 13 scene diferite ale crimei.

Atât Damien, cât și Myles au fost acuzați de crimă, deși nu au fost arestați. Comisarul adjunct al poliției, Rhonda Blackmore, a declarat într-o conferință de presă că un „bărbat decedat” a fost localizat în Cree James Smith Nation, la 11:30, ora locală. Ulterior s-a confirmat, luni, la ora 13:17, „că decedatul este Damien Sanderson”.

Ea le-a spus reporterilor că „trupul său a fost localizat în aer liber, într-o zonă cu iarbă puternică, în apropierea unei case care era examinată” de autorități. Blackmore a mai adăugat că trupul lui Damien a fost găsit cu „răni vizibile” și că „nu se crede că și le-a autoprovocat”.

Myles se află încă în libertate

Poliția a spus că Myles, fratele lui Damien, este încă în libertate. Așadar, oamenii sunt încurajați să rămână vigilenți. Suspectul în vârstă de 30 de ani ar fi putut fi, de asemenea, rănit, iar poliția a avertizat publicul că ar putea solicita asistență medicală. Totuși, poliția nu a spus dacă el a fost responsabil pentru moartea fratelui său.

Myles, care era cunoscut de poliție. El este descris ca având un „dosar penal extins și îndelungat” care datează de câțiva ani pentru infracțiuni împotriva persoanelor și a proprietății. „Acest tip de violență sau orice fel de violență nu-și are locul în țara noastră”, a declarat luni prim-ministrul Justin Trudeau. Din cauza acestor incidente, a fost declarată stare de urgență în Saskatchewan, informează BBC.