Rapoartele cosmetizate pe care le primește Vladimir Putin de pe frontul ucrainean: „Oamenii înțeleg că le protejăm dreptul la o viață pașnică”. Video

Rapoartele cosmetizate pe care le primește Vladimir Putin de pe frontul ucrainean: „Oamenii înțeleg că le protejăm dreptul la o viață pașnică”. Video Sursa foto: Kremlin

Vladimir Putin este informat de generalii săi că războiul din Ucraina merge bine și că populația este alături de forțele de ocupație rusești. Aceștia evită să-i transmită informații importante precum pierderile umane și distrugerile de echipamente militare suferite de armata rusă. În rapoartele prezentate, totul este roz, iar „operațiunea specială”, decurge conform planurilor. O discuție între Putin și generalul Viktor Zolotov, comandantul Gărzii Naționale – Rosgvardia, a fost transcrisă și postată pe site-ul oficial al Kremlinului.

Dialogul dintre Vladimir Putin și comandantul Rosgvardia, generalul Viktor Zolotov, a fost postat pe site-ul oficial al Kremlinului. Militarul a fost chemat să raporteze ce se întâmplă în Ucraina și în ce măsură sunt îndeplinite obiectivele „operațiunii militare speciale din Donbas”, așa cum este numit, mai nou, războiul.

Ofițerul superior îi prezintă lui Vladimir Putin o situație roz, în care operațiunile militare se derulează conform planurilor, iar trupele rusești sunt susținute de populația civilă din „teritoriile eliberate”. Generalul îl asigură pe Putin că ucrainenii aflați sub ocupație înțeleg că rușii le „protejează dreptul la o viață pașnică și o copilărie fericită pentru copiii lor”.

Un lucru remarcat de cei care au analizat dialogul este că Vladimir Putin nu se mai referă la „operațiunea militară specială în Ucraina”, ci la „operațiunea militară specială în Donbas”. El întreabă cum își îndeplinesc gărzile naționale misiunile, iar generalul Viktor Zolotov răspunde că trupele sale sunt susținute de populație care înțelege că Rusia dorește restabilirea păcii în Donbas, dar și în regiunile ocupate din sudul Ucrainei, Zaporojie și Herson.

Ne puteți urmări și pe Google News

Transcriptul dialogului dintre Putin și generalul Viktor Zolotov

Vladimir Putin: - Viktor Vasilievici, sunt multe întrebări, dar o să începem cu cea mai importantă, bineînțeles, cum merge misiunea de război a gărzilor naționale, ca parte a operațiunii militare speciale în Donbas.

Viktor Zolotov: - Dragă Vladimir Vladimirovici, în cadrul operațiunii militare speciale, gărzile naționale efectuează o serie de misiuni pentru a asigura legea, ordinea și securitatea, dar și pentru a restabili viața pașnică în teritoriile eliberate din republicile Donețk și Lugansk, dar și din regiunile Zaporojie și Herson. Suntem implicați direct în ostilități, și anume: operațiuni de recunoaștere și căutare, de recunoaștere și ambuscadă, dar și de găsire și eliminare a grupurilor inamice de recunoaștere și sabotaj, a grupurilor teroriste, de găsire a depozitelor de arme, de deminare. (...)

Vreau în mod deosebit să subliniez că simțim sprijinul populației din teritoriile eliberate. Oamenii înțeleg că le protejăm dreptul la o viață pașnică, precum și o copilărie fericită pentru copiii lor. Acestea sunt misiunile pe care le îndeplinim.

Raportul ONU despre victimele civile ale războiului

De menționat că ultimul raport al Organizației Națiunilor Unite, datat din 29 august, semnalează că în războiul declanșat de Rusia în Ucraina au fost uciși 5.663 de civili. Conform sursei citate, alți 8.055 au fost răniți. Printre cei care și-au pierdut viața, se numără și 365 de copii. Cele mai multe victime s-au înregistrat în regiunile Donețk și Lugansk din Donbas.

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a anunțat la începutul acestei luni că aproape 1.000 de copii și-au pierdut viața sau au fost răniți în timpul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei. Invazia Federației Ruse în Ucraina a început cu aproape șase luni în urmă, iar UNICEF a verificat până în prezent cazurile a cel puțin 972 de copii care au fost uciși sau răniți de trupele lui Vladimir Putin.

Raportul UNICEF mai arată că aproape fiecare copil din Ucraina a fost expus la evenimente traumatizante. Cei care au reușit să fugă de violența din zonele de conflict sunt expuși unui risc semnificativ de separare de familie, de abuz, exploatare sexuală, atacuri sau chiar trafic de minori.