UNPR, comunicat în urma dezvăluirilor făcute de George Harabagiu: „Respingem orice asociere între Gabriel Oprea și APP. Pură dezinformare”

UNPR, comunicat în urma dezvăluirilor făcute de George Harabagiu: „Respingem orice asociere între Gabriel Oprea și APP. Pură dezinformare”

Alianța Pentru Patrie (APP), noua formațiune politică la care a aderat Liviu Dragnea, ar fi fost înființată, în realitate, pentru Gabriel Oprea, fostul lider UNPR. Dezvăluirea îi aparține lui George Harabagiu, fost coordonator online al PSD din perioada Dragnea. Însă, UNPR neagă printr-un comunicat de presă această informație.

UPDATE:

Printr-un comunicat de presă, UNPR neagă informația potrivit căreia Gabriel Oprea a preluat partidului Alianța pentru Patrie (APP).

„Uniunea Națională pentru Progresul României dezminte informațiile privind așa-zisa preluare, de către Gabriel Oprea, a partidului Alianța pentru Patrie (APP).

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarațiile unui fost colaborator al Partidului Social Democrat, potrivit cărora Gabriel Oprea, președintele UNPR, ar avea vreo legătură cu crearea APP sau ar intenționa să preia această formațiune politică sunt pură dezinformare.

Gabriel Oprea este și rămâne președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României, partid de centru-stânga pe care l-a creat în anul 2010.

UNPR a guvernat  atât împreună cu dreapta cât și cu stânga politică și a asigurat, în vremuri grele pentru România, stabilitatea politică, socială și economică a țării.

Respingem orice asociere între numele președintelui UNPR Gabriel Oprea și APP și încă sperăm la o documentare corectă și temeinică înaintea lansării de informații în spațiul public.”, se arată în comunicatul de presă transmis de UNPR

Știrea inițială...

Fostul coordonator online al PSD, George Harabagiu, susține că Alianța Pentru Patrie va fi preluată de generalul Gabriel Oprea, fost UNPR, iar acesta este motivul pentru care Liviu Dragnea a cerut să se delimiteze de acțiunile formațiunii. Mai mult, acesta susține că, încă de la înființare, APP l-a avut în spate pe Gabriel Oprea, în vreme ce Liviu Dragnea ar fi fost doar pentru a-i aduce un spor de imagine.

„Am trei prieteni dragi cărora le-am spus ce va urma. Sunt sigur că citesc aceste rânduri. Deși sunt departe știu absolut tot ce s-a întâmplat la Bacău. Pe 18 August!  Știrea nu e că s-a retras Liviu Dragnea. Deloc. Știrea este că generalul Gabriel Oprea are (în sfîrșit) un (alt) partid! De fapt, tot el l-a creat. Prin «interpuși». La Tel Aviv se știa asta încă de acum un an și jumătate. Greșesc, Liviu Dragnea?  Oricum...Nu ești singur pe drum... Știi bine asta...Se «joacă» până la capăt”, a transmis George Harabagiu.

Fostul coordonator online al PSD a mai spus că Liviu Dragnea știa ce va urma și că partidul va fi preluat de Gabriel Oprea, însă nu a crezut.

„În rest, mult succes în noul UNPR celor care au căzut în capcană. Și că să nu uit... Credeați că munciți pentru Dragnea? Greșit! Ați muncit (de la început) pentru Gabriel Oprea. De ce ? Că așa a fost scenariul... Pe care Liviu Dragnea l-a știut (a fost informat, corespunzător ) dar n-a vrut să îl creadă. Acum, sunt ferm convins că îmi dă dreptate. Mai vorbim... Dai o bere, Liviu! Și promit să învăț să pescuiesc . Mai ales în ape tulburi”, a mai spus George Harabagiu într-o postare pe Facebook.

Foto: Arhiva EVZ

Cum a ajuns Viorica Dăncilă premier

În același context, George Harabagiu a făcut o serie de afirmații legate contextul în care Viorica Dăncilă a preluat conducerea guvernului, în 2018. El a afirmat că, inițial, Dragnea ar fi dorit să o nominalizeze pe Carmen Dan, ca premier, dar a fost convins să renunțe.

„Pentru pretul corect, un apropiat al lui Liviu Dragnea a fost convins să îl determine pe acesta să nu o nominalizeze prim ministru pe Carmen Dan. Se știe cine e acel cineva. Dăncila a aflat că va conduce Guvernul cu 15 minute înainte să înceapă CEX-ul din K 10. Liviu Dragnea, mint cu ceva?  Eu Îîndrăznesc să (mai) cred că a venit momentul să spui ceea ce știi! Nu trebuie să «dai din casă»... alții sunt experții în așa ceva. Din ce aflu…”, a mai scris George Harabagiu.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Dragnea s-a retras din APP

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a cerut Alianței Pentru Patrie (APP) să nu îi mai folosească numele și imaginea în acțiunile partidului. Solicitarea ar fi fost făcută deoarece situația sa juridică nu îi permite să se implice în politică. Dragnea a făcut această cerere într-o ședință a Comitetului Executiv al Alianței, din 18 august, de la Bacău. El a participat ca invitat și a cerut „să nu i se mai asocieze imaginea și numele în comunicatele și acțiunile partidului”. Cererea a venit „în urma situațiilor juridice actuale cu care se confruntă, a hotărârilor judecătorești definitive prin care are interdicția de a fi membru al vreunui partid și de a se implica în politică”, au explicat reprezentanții Alianței pentru Patrie.

Conform sursei citate, conducerea APP „a luat act” de cerere și a transmis că „nu dorește ca în această perioadă în care dl Liviu Dragnea are restricțiile impuse de lege, să vulnerabilizeze drepturile si libertățile cetățenești ale acestuia”.

„În concluzie, Alianța Pentru Patrie așteaptă ca dl Liviu Dragnea să își rezolve problemele juridice, să se hotărască ulterior dacă dorește să mai facă politică și eventual să devină Membru APP. Ținând cont de aspectele enumerate mai sus Alianța Pentru Patrie nu va mai folosi din acest moment numele și imaginea domnului Liviu Dragnea”, a transmis formațiunea.

De menționat că înființarea partidului Alianța pentru Patrie a fost anunțată după ce Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. Printre fondatori se află Codrin Ștefănescu, un apropiat al lui Dragnea, care deține și funcția de secretar general în APP.