Un șofer a mers nouă kilometri pe contrasens pe autostradă. A rămas fără permis și a primit o amendă usturătoare

Un șofer a mers nouă kilometri pe contrasens pe autostradă.  A rămas fără permis și a primit o amendă usturătoare Sursa:captura video

Un conducător auto de 72 de ani a circulat nouă kilometri pe contrasens pe Autostrada Sebeș-Alba. Bărbatul a fost amendat și a rămas fără permis. În ultima lună, alți doi șoferi au fost filmați circulând pe contrasens pe autostradă.

Autostrăzile din România par să fie o mare necunoscută pentru unii șoferi. Este și cazul unui bărbat de 72 de ani care, marți, a creat panică pe autostrada A10 Sebeș-Alba. Bărbatul a circulat nouă kilometri pe contrasens, fără să își dea seama de greșeală. Mai mulți șoferi aflați în trafic au sunat la 112, iar bărbatul a fost în cele din urmă oprit de oamenii legii.

A rămas fără pemis

Potrivit polițiștilor de la rutieră, autoturismul circula pe banda a doua, dar pe contrasens. Șoferul era originar din municipiul Blaj și a spus că nu cunoștea drumul. Bărbatul de 72 de ani a primit o amendă 1.300 de lei.

Complementar a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere pentru 120 de zile. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatele au arătat că nu consumase alcool, potrivit stirileprotv.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este un incident izolat

Incidentul de marți nu a fost însă unul izolat. Doar în ultima lună, alți doi șoferi au fost amendați după ce au circulat pe contrasens. În 7 august, un șofer de 77 de ani din Dolj, a circulat mai mulți kilometri pe contrasens pe Autostrada A 1 Sebeș-Sibiu. A fost la un pas să provoace un accident. Un alt conducător auto, care circula regulamentar, era să intre în mașina aflată pe contrasens în momentul în care a vrut să depășească un alt autoturism. Omul a avut însă reflexe bune și a reușit să evite o coleziune.

În 8 iulie, un șofer din Prahova a fost filmat în timp ce se afla pe contrasens pe autostrada A4 din județul Constanța. Deși bărbatul a observat mașinile care treceau pe lângă el și și-a dat seama că circulă pe contrasens nu s-a oprit. A ignorat toate semnalele și claxoanele celorlalți participanți la trafic. În final a fost oprit de polițiști. A primit amendă și a rămas fără permis.