Rusia a anunțat că a distrus un depozit ucrainean de muniție, însă Ucraina a spus că ceea ce a distrus era un depozit de cereale

Rusia a anunțat că a distrus un depozit ucrainean de muniție, însă Ucraina a spus că ceea ce a distrus era un depozit de cereale Sursa: Arhiva EVZ

Rusia a anunțat duminică faptul că a distrus un depozit de muniție ucrainean din regiunea Odesa, însă Kievul o acuză că ar fi distrus un depozit cu cereale.

Rusia a anunțat că a distrus cu rachete de tip Kalibr, un depozit de muniţie cu rachete destinate sistemului american de artilerie HIMARS, în Odesa, în sud-estul Ucrainei.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al administrației regiunii ucrainene Odesa, Serghii Braciuk, a menționat că două rachete au fost doborâte deasupra mării, iar alte trei au lovit ţinte agricole. El a mai adăugat că nicio persoană nu a fost rănită în acest atac al rușilor.

Anchetatori şi un expert în explozivi efectuează acum investigații la depozitul agricol atins, a mai spus Braciuk.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul rus al Apărării a mai precizat că armata rusă a distrus două obuziere de tip M777, în poziţii de luptă, în regiunea Herson, şi un depozit de carburant, în regiunea Zaporijje, în care se aflau peste 100 de tone de motorină, potrivit Reuters.

Bombardamente rusești au loc în fiecare zi

Sâmbătă, noi bombardamente rusești au avut loc în Ucraina, asupra orașului Voznesensk, potrivit informațiilor furnizate de guvernatorul regional Vitali Kim.

În acest atac, nouă persoane, dintre care patru copii au fost răniți. Copiii răniți se află într-o stare foarte gravă, aceștia având vârste cuprinse între trei și 17 ani. Vitali Kim a menționat că o fată și-a pierdut inclusiv un ochi în bombardamentul rus.

Voznesensk se află la aproximativ 20 de kilometri de a doua cea mai mare centrala nucleară ucraineană Privdenukrainsk şi la aproximativ 70 de kilometri de Nikolaev.

Un bombardamnt rus care a dus la rănirea civililor a avut loc și joi. În acel atac, patru persoane au murit, iar alte douăzeci au fost rănite.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, de pe 24 februarie, Moscova a fost acuzată constant că a folosit arme care provoacă pagube mari în zone populate de civili sau că a atacat unități medicale și lucrători sanitari.

Potrivit regulilor de război, nu ai voie să bombardezi școli, spitale, cartiere rezidențiale sau stații de epurare a apei, adică nu ai voie să distrugi orice îi ajută pe civili să-și continue viața.