Tragedia unuia dintre cei mai cunoscuți actori din istorie. A murit în condiții ciudate, la 24 de ani

Tragedia unuia dintre cei mai cunoscuți actori din istorie. A murit în condiții ciudate, la 24 de ani James Dean. Sursa foto Facebook

Au trecut mai bine de 60 de ani de la moartea tragică a lui James Dean, şi de atunci Hollywood-ul caută şi acum „următorul James Dean”, fără niciun rezultat. Tânărul actor a făcut doar trei filme în cariera sa: East of Eden (1955), Rebel Without a Cause (1955) și Giant (1956). Toate filmele sale au avut succes la Hollywood, dar, din păcate, el a văzut doar unul finalizat, East of Eden.

James Dean avea doar 24 de ani la 30 septembrie 1955, când conducea pe Route 466 cu Porsche 550 Spyder, iar o mașină a intrat în coliziune cu a lui, ucigându-l aproape instantaneu. Viața și cariera tinerei vedete au fost întrerupte, dar moartea sa prematură a contribuit la legenda în care avea să devină.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

La 17:45, pe 30 septembrie 1955, actorul James Dean, în vârstă de 24 de ani, este ucis în Cholame, California , când Porsche-ul pe care îl conduce lovește un sedan Ford Tudor la o intersecție. Șoferul celeilalte mașini, Donald Turnupseed, student la Universitatea Politehnică de Stat din California, în vârstă de 23 de ani, a fost năucit, dar în mare parte nevătămat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se zvonea că mașina lui Dean, pe care o poreclise Micul Nemernic, a fost blestemată

James Dean iubea mașinile de curse și, de fapt, el și noua sa decapotabilă Porsche Spyder era în drum spre o cursă auto în Salinas, la 90 de mile sud de San Francisco. Martorii susțin că Dean nu accelerase în momentul accidentului. De fapt făcuse viraj la stânga, apoi la dreapta - dar unii oameni susțin că trebuie să fi condus îngrozitor de repede.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

James Dean, pe lângă pasiunea legată de maşini, era considerat un sex-simbol al ecranului, dar în afara camerei de filmat, vedeta avea niște obiceiuri ciudate, iar unul dintre ele era că umbla nespălat.

Totdeauna avea un aspect dezordonat. La prânz apărea destul de formal, de multe ori desculț și în blugi murdari,  cu ace de siguranță ca să nu cadă de pe el.  Mai era cunoscut și pentru că avea schimbări de comportament, potrivit prietenilor, care povesteau că avea obiceiul să-i sune sau să-i viziteze noaptea târziu. „Era inconfortabil în pielea lui”, a spus unul dintre ei.

Sexualitatea lui a fost un subiect de dezbatere

Deși James Dean a fost logodit pentru scurt timp cu actrița Pier Angeli, sexualitatea sa a fost subiect de dezbatere. Mulţi se îndoiesc că relația lui cu Angeli a fost una fizică.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Unii biografi cred că era bisexual, iar alții îl caracterizează drept un homosexual care a avut una sau două aventuri scurte cu femei. S-a zvonit că prima lui experiență sexuală a avut loc în adolescență, când un ministru local l-a sedus.

Dean a vrut să fie Billy the Kid

În scurta sa carieră, Dean a avut rolul unor nonconformiști fictivi care au jucat după propriile reguli, dar dacă ar fi trăit, ar fi putut să-și asume rolul unui haiduc din viața reală. A citit și recitit cartea Viața autentică a lui Billy the Kid și a vorbit frecvent despre dorința de a-l portretiza pe pistolarul din Vestul Sălbatic într-un film, scrie history.com.