Doi agenți ruși şi unul ucrainean, care încercau să intre într-o fabrică de arme din Albania, arestați

Doi agenți ruși şi unul ucrainean, care încercau să intre într-o fabrică de arme din Albania, arestați

Ministerul albanez al Apărării a declarat sâmbătă că doi dintre soldații săi au fost răniți în timp ce încercau să-i oprească doi agenți ruși și un ucrainean care doreau să intre într-o fabrică militară din centrul Albaniei.

Soldați albanezi s-au luptat cu agenți ruși în apropiere de uzina de prelucrare a armelor din Gramsh. „Trei cetățeni cu pașapoarte rusești și ucrainene au încercat să intre în fabrică”, a spus ministerul Apărării.

„Ofițerii care păzeau uzina au reacționat imediat, dar în timpul eforturilor lor de a-i opri pe cei trei cetățeni străini, doi dintre soldații noștri au fost răniți”, a spus ministerul, adăugând că soldații erau în stare stabilă, ce cei doi soldați sunt tratați la Spitalul din Tirana.

Ministerul a declarat că cei trei spioni au fost reținuți

Prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că cele trei persoane sunt „suspectate de spionaj”. Iar unul dintre arestați, identificat doar ca un MZ de origine rusă, în vârstă de 24 de ani, a intrat pe teritoriul uzinei Gramsh și încerca să facă fotografii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul a spus că bărbatul a folosit un fel de spray împotriva soldaților în timp ce încerca să scape după ce a fost oprit de gardieni. Alți doi, o rusoaică identificată ca ST, de 33 de ani, și un bărbat ucrainean FA, de 25 de ani, au fost de asemenea arestați în apropiere.

Baza militară Gramsh a produs puşti Kalașnikov

Potrivit site-ului ministerului, fabrica oferă acum servicii de producție pentru industria de apărare, dar nu a dat mai multe detalii. Mai trebuie menționat că Albania este membră a NATO din 2009.

A fost confiscat și autoturismul Chevrolet cu care cei trei cetățeni străini s-au deplasat la depozit. Departamentul de Poliție Criminalistică și Direcția Antiteroristă a Poliției de Stat au fost angajate în investigarea acestui incident, iar acțiunile sunt coordonate cu Statul Major General al Forțelor Armate.

Presa locală a arătat imagini cu cei doi soldați albanezi în stare stabilă în paturile lor de spital, dar cu bandaje acoperind ochii și o mare parte a feței.

De ce Albania?

Albania este o destinație populară de vară atât pentru ruși, cât și pentru ucraineni. Iar baza militară din Gramsh se află la mai mult de 70 de kilometri de plajele țării.

În perioada de sub conducerea comunistă, fabrica din Gramsh a fost folosită pentru a produce puștii Kalașnikov (AK-49) după modelul rusesc, informează albaniandailynews.com.