Rachetele HIMARS au mai făcut o victimă. Rusia a mai pierdut un general în războiul din Ucraina

Rachetele HIMARS au mai făcut o victimă. Rusia a mai pierdut un general în războiul din Ucraina Sursa foto: Kremlin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a pierdut un alt oficial înalt al armatei în războiul său din Ucraina. Este vorba de generalul-maior Artem Nasbulin.

În urmă cu două săptămâni, Ucraina a publicat un raport în care a a precizat că aproximativ 41.350 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului. De asemenea, doar cu o zi înainte de publicarea documentului au fost uciși 180 de soldați.

În ziua 161 a războiului, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat o listă actualizată a pierderilor Rusiei de când și-a lansat invazia la scară largă. Lista a fost distribuită pe Facebook. În aceasta s-a arătat că trupele ucrainene au distrus 1.774 de tancuri, 4.022 de vehicule blindate de luptă, 939 de sisteme de artilerie, 259 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 118 de sisteme de război antiaeriene, 223 de avioane de război, 191 de elicoptere, 740 de UAV operaționale și tactice.

De asemenea, 180 de rachete de croazieră, 15 nave de război/cuttere, alte 2.922 de vehicule și camioane cisternă și opt piese de echipamente speciale au fost distruse de militarii lui Volodimir Zelenski.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cifre similare sunt împărtășite în alte analize militare

Baza de date Oryx a arătat, după postarea oficialilor din Ucraina, că armata rusă a pierdut aproximativ 5.020 de vehicule militare de la începutul conflictului. Conform ultimelor sale date, 3.202 dintre aceste vehicule au fost distruse, 103 avariat, 323 abandonate și 1.392 capturate de forțele ucrainene. De asemenea, printre pierderile rusești enumerate de Oryx, se numără 916 tancuri, dintre care 556 se estimează că au fost distruse.

O pierdere importantă pentru armata lui Vladimir Putin este reprezentată de moartea generalului-maior Artem Nasbulin. El ar fi fost ucis luna trecută într-un atac de artilerie lângă Herson, în sudul Ucrainei. În plus, este unul dintre cei 150 de militari ruși decedați din recentele lovituri HIMARS asupra posturilor de comandă și depozitelor de muniție din provincia Herson.

Jurnalistul ucrainean Viktor Kovalenko a spus într-o postare pe pagina sa de Twitter că „Armata ucraineană susține că au eliminat încă un militar rus, generalul (general major) Nasbulin, șeful de stat major al Corpului 22 (Crimeea). Vestea a venit în timp ce Ucraina și-a intensificat utilizarea sistemelor de artilerie HIMARS furnizate de SUA. Rachetele americane au un efect devastator în prima linie, potrivit Express.