Accident grav pe Autostrada Soarelui. Șase mașini au fost implicate în carambol

Accident grav pe Autostrada Soarelui. Șase mașini au fost implicate în carambol Sursa: Adevărul.ro

Pe Autostrada Soarelui, luni dimineaţa, 8 august, a avut loc un grav accident de circulație, în care au fost implicate șase autoturisme. Din fericire, nu au fost înregistrate decese, ci doar rănirea mai multor persoane.

Accidentul s-a produs pe A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 143, în zona localităţii Cernavodă, pe sensul de deplasare către litoral.

Accident cu șase mașini pe Autostrada Soarelui

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat că mașinile avariate au fost mutate pe banda de urgenţă, astfel că circulaţia a fost reluată în coloană.

De altfel, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, a transmis luni, 8 august, că pe A2, în special pe direcţia către Constanţa, s-au înregistrat valori ridicate de trafic, dar şi multiple tamponări. Este vorba despre trei accidente rutiere uşoare la kilometrii 182, 106+800, 107+100,  toate pe sensul de deplasare Bucureşti - Constanţa, conform Adevărul.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autostrada Soarelui a fost blocată și în urmă cu trei zile

Autostrada Soarelui a fost blocată în dimineața zilei de 5 august 2022, din cauza unui accident în care au fost implicate cinci mașini și un camion. Trei persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor și au fost aduse la spital. În total, 13 persoane au fost implicate în accident. Incidentul a avut loc pe sensul de mers spre Constanța, la km 120, în dreptul localității Perișoru, din județul Călărași.

Printre victime se numără o femeie de 30 de ani, care a fost transportată la spitalul din Fetești, dar și un bărbat și un copil, duși la spital în Constanța.

„Un echipaj SMURD a ajuns rapid la fața locului și a preluat o femeie în vârstă de 30 ani cu traumatism cranian și dureri lombare și au transportat-o la CPU Fetești. Un echipaj SAJ a preluat un bărbat cu traumatism cranian și plagă la nivelul capului, cât și un copil care prezenta un hematom, ambii fiind transportați la Constanța”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Barbu Știrbei al județului Călărași, plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu.

Accident pe Transfăgărăşan. Șoferii au fost blocați în trafic ore în șir

Un accident grav a avut loc pe 7 august 2022, pe DN 7C – Transfăgărășan. Salvatorii ISU Sibiu au intervenit de urgență pentru a salva cele 8 persoane implicate în evenimentul rutier. ISU Sibiu a venit de urgență cu echipajul SMURD de la cota 2000 și un echipaj SMURD de la Punctul de Lucru Avrig. Potrivit informaţiilor anchetatorilor, două maşini, una înmatriculată în Suceava şi alta în Satu Mare, au fost responsabile de producerea accidentului.

„Politiștii Serviciului Rutier Sibiu intervin la un accident rutier produs DN1, km 270, la ieșirea din localitatea Avrig. În accidentul rutier sunt implicate 2 mașini într-o coliziune față-spate, cel mai probabil pe fondul nepăstrării distanței de siguranță. Mașinile erau conduse de doi bărbați, în vârstă de 31 și 40 de ani.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul bărbatului de 31 de ani rezultatul indicat de etilotest a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un minor în vârstă de 11 ani a fost ușor accidentat și transportat de SAJ la Spital, conștient. Politiștii rutieri sunt la fața locului și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza și condițiile în care s-a produs accidentul rutier. Traficul rutier în zona se desfășoară îngreunat”, se arată într-o informare a Poliției.