Prognoza meteo, 26 iulie. Vreme călduroasă în toată țara. Zonele care scapă de caniculă

Prognoza meteo, 26 iulie. Vreme călduroasă în toată țara.  Zonele care scapă de caniculă Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru marți, 26 iulie. Vor fi înregistrate temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor din țară.

A doua zi a săptămânii vine cu temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor. Meteorologii anunță o vreme extrem de caldă, cu temperaturi maxime situate între 33 și 40 de grade Celsius.

Vor fi și zone unde se vor înregistra valori mai scăzute. În Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei vom avea temperaturi ridicate, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul se va menține mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile intracarpatice și pe la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină, chiar vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei și în partea de vest.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vom avea vreme foarte călduroasă și în București. Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, instabilitatea va crește după prânz. Ploile vin în mai multe reprize și vor fi însoțite de tunete, fulgere, vântul va atinge viteze de până la 80 km/h și se vor strânge cantități mai importante de apă. Marți, se încălzește foarte tare. Atmosfera va fi însorită.

Vremea la mare

Pe litoral urmează o zi foarte călduroasă. Pe plajă vor fi înregistrate 31 de grade Celsius și vântul vă avea intensificări temporare. Temperatura apei mării va avea între 24-25 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 23 de grade Celsius.

Cerul va fi senin și vom avea cel mult 30 de grade în aer și în jur de 26 de grade în apa mării.

Prognoza meteo 26 iulie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 34 grade

Oradea – 36 grade

Suceava – 28 grade

Cluj Napoca – 32 grade

Miercurea Ciuc – 31 grade

Iași – 32 grade

Timișoara – 36 grade

Sibiu – 33 grade

Brașov – 31 grade

Galați – 32 grade

Craiova – 34 grade

București – 33 grade

Constanța – 29 grade