Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, despre actualii politicieni: Nu au educație morală suficientă

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, despre actualii politicieni: Nu au educație morală suficientă

Academicianul spune că în acest moment există probleme de educație morală în ceea ce privește clasa politică, care este preocupată mai mult de propriile interese decât de populație. Fiind însă un om optimist are încredere că lucrurile se vor schimba în bine în viitor.

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici afirmă că este un om optimist și speră că în viitor clasa politică va mai înțeleaptă și se va apleca mai mult spre nevoile populației, decât spre propriile interese.

„Lucrurile imprevizibile sunt foarte frecvente în domeniul politic, dar eu ca un om optimist, văd că lucrurile se vor aranja, adică se vor perfecționa oamenii politici, vor scădea ambițiile lor personale, vor scădea tendințele lor de corupție și vor crește preocupările lor pozitive de gestionare a vieţii societății.

Problema este să existe această înțelepciune și generozitate pe care o au oamenii mari politici care să nu pună orgoliile lor personale, interesele lor strict personale înaintea necesităților populației", a declarat academicianul.

Educație morală

Potrivit acestuia marea a problemă a clasei politice actuale este o problemă de educație morală, care nu este specifică doar României, ci se manifestă la nivel global.

„Nu au educația morală suficientă să facă față acestei crize, care este o criză artificial creată în jurul unor probleme care se puteau rezolva foarte bine prin negocieri, cu condiția ca ambele părți să înțeleagă că nu se poate face o omletă fără să se spargă oul.

Avem un defect de educaţie. Nu este al României, este la nivel planetar. Clasa politică care ne conduce acum și la noi în țară și majoritatea țărilor nu este o clasă politică de calitate“, a mai spus Constantin Bălăceanu Stolnici.

O altă viziune

Academicianul mai spune că viziunea de acum a politicienilor nu este una pentru binele celor care i-au ales, ci mai degrabă îndreptată spre propriul interes.

„Viziunea politică nu este o viziune pozitivă pentru populație, ci este o viziune pozitivă pentru conturile lor bancare și de acolo vine și cea mai mare eroare: corupția la care asistăm, incompetența profesională care apare de foarte multe ori și abuzurile care se fac în detrimentul populației. Totul pentru a satisface orgoliile sau interesele unui om sau unui grup de oameni", a mai explicat academicianul, la Antena 3.