EXCLUSIV. Dreptul la avort sau dreptul la viață. Cristian Terheș despre efectele secundare ale progresismului. Video

EXCLUSIV. Dreptul la avort sau dreptul la viață. Cristian Terheș despre efectele secundare ale progresismului. Video Copil agresat. Sursă: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com

Nebunia din Statele Unite înseamnă proteste, discuţii despre dreptul la viaţă al fătului şi dreptul femeii de a decide cu privire la propriul trup, păreri pro şi contra care abordează problema din perspectivă etică, medicală, legală sau religioasă. Însă ce înseamnă dreptul la viață într-o societate secularizată?

Pe 24 iunie,  în SUA a fost luată o decizie istorică: Curtea Supremă a eliminat dreptul constituțional la avort. Este o hotărâre care, timp de aproape jumătate de secol, a garantat dreptul femeilor americane la avort, deși nu a fost niciodată acceptată de biserică. Această decizie nu face ca întreruperile de sarcină să fie ilegale, ci readuce Statele Unite la situația în vigoare înainte de emblematica hotărâre „Roe v. Wade” din 1973, când fiecare stat era liber să le autorizeze sau nu.

Invitat de moderatorul Robert Turcescu să descrie cu observații concrete realitatea de peste Ocean având în vedere că a trăit mult timp acolo, europarlamentarul Cristian Terheș a confirmat că scandalul din Statele Unite vine ca un efect al anilor de propaganda neomarxistă, tipic progresistă. În opinia cunoscutului politician, preot de profesie, o dezbatere cu celeritate despre dreptul la avort trebuie purtată doar ținând cont de drepturile tuturor părților implicate: mamă, făt, societate.

Terheș: E o schimbare a societății americane

„Clar că există un segment în electoratul american care e sensibil la tema aceasta(n.r. - la recenta decizie a Curții Supreme a SUA privind avortul). Tot ce e mișcare neomarxistă, liberală, feministă va fi exploatat la maxim. Însă am trăit 17 ani în America. Am văzut în 2002 cum era văzută chestiunea asta. Dacă vă uitați la tot ce înseamnă mișcare pro life în America, majoritatea sunt tineri. E o schimbare a societății, o simți doar dacă trăiești acolo", a comentat Chris Terheș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

„E un câștig pentru tot ce înseamnă valori fundamentale într-o societate"

Politicianul a observat că din punctul său de vedere, decizia Curții Supreme e un câștig pentru democrație. „La finalul zilei, indiferent cum vor vota americanii, faptul că s-a tranșat această chestiune la nivelul Curții Supreme, cred că e un câștig și pentru democrația americană și pentru tot ce înseamnă valori fundamentale într-o societate. Nu poți accepta, sănătos la cap fiind, să susții că există un drept fundamental la avort. E ca și cum ai spune că poți introduce în constituție dreptul la a lua viața cuiva (...) Am văzut mii de cazuri, e un moment intim și cu ramificații pentru tot restul vieții, e important să vii în sprijinul acestor persoane ca societate", a conchis Cristian Terheș.

Emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro