Noi informații din dosarul avocatului ieșean, acuzat că și-a ucis iubita. Detaliile care l-au dat de gol în fața procurorilor

Noi informații din dosarul avocatului ieșean, acuzat că și-a ucis iubita. Detaliile care l-au dat de gol în fața procurorilor Sursa foto: BZI

Noi informații ies la iveală despre cazul avocatei din Iași, Monica Cioată, care ar fi fost aruncată de la etajul șase, de iubit, tot avocat, Sebastian Felecanu, în urmă cu un an. Conform datelor obținute din telefonul victimei, relațiile dintre cei doi erau destul de încordate. Se certau des, din diferite motive, femeia reproșându-i iubitului, suspect, faptul că bea prea mult și că ar fi fost infidel.

Anchetatorii care investighează cazul morții avocatei Monica Cioată, din Iași, au obținut mai multe date din telefonul acesteia. Dispozitivul ar fi fost expertizat în Germania, iar informațiile obținute au fost transmise procurorilor ieșeni. Din mesajele pe care le-au citit, aceștia au concluzionat că avocata și iubitul ei, suspect de crimă, aveau o relație încordată.

Cei doi se certau destul de des, avocata suspectându-și partenerul de infidelitate. Din mesajele analizate de procurori, rezultă că aceasta îi reproșa faptul că acorda atenție altor femei și că o neglija. Mai mult, iubitul, Sebastian Felecanu, ar fi consumat alcool în cantități mari fapt ce, de asemenea, nu ar fi fost pe placul iubitei.

În urmă cu aproximativ un an, tânăra avocată Monica Cioată (26 de ani) a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul Iașului. Apartamentul aparținea iubitului acesteia, tot avocat, Sebastian Felecan. Procurorii au deschis o anchetă, însă abia acum, la aproape un an de la tragedie au reușit să pună cap la cap faptele și să-l indice pe iubit ca principal suspect de crimă. Inițial, aceștia au luat în considerare scenariul sinuciderii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Expertizele îl indică pe avocat drept principal suspect

Mai multe informații care au ajutat în investigație au fost obținute din telefonul victimei, expertizat în Germania. Mai multe mesaje transmise de Monica Cioată iubitului ei arată care era situația dintre cei doi. În cele din urmă, bazându-se și pe mesajele din telefon, procurorii au propus, iar judecătorii au dispus arestarea lui Sebastian Felecan. Avocatul a devenit principalul suspect în acest caz, fiind acuzat de omor calificat.

Potrivit necropsiei, avocata era însărcinată în momentul în care a fost aruncată de la fereastra apartamentului în care locuia. Iar expertizele criminalistice au arătat că avocatul Sebastian Felecanu a ucis-o pe Monica Cioată.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi formulată în dosarul de urmărire penală nr.1061/P/2021. În baza art. 202, art. 223 alin. 2 şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Felecanu Sebastian, (...) în prezent reţinut în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. – art. 189 al. 1 lit. g Cp rap. la art. 199 al. 1 Cod penal, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 16.07.2022 şi până la data de 14.08.2022, inclusiv”, se arată în dispozitivul publicat de judecători pe portalul instanțelor, conform BZI.