Fost PSD, fost PDL, fost ministru PNL de Finanțe, Dan Vîlceanu face previziuni sumbre. „România nu este o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes”

Fost PSD, fost PDL, fost ministru PNL de Finanțe, Dan Vîlceanu face previziuni sumbre. „România nu este o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes” Sursa: Facebook/ Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanțe în cabinetul condus de Florin Cîțu, prezintă două scenarii posibile pentru felul în care va arăta coaliția de guvernare în viitor, mai exact dacă PNL va păstra sau nu scaunul de prim-ministru, cu sau fără acordul celor din PSD. Vîlceanu ia în calcul și preluarea şefiei Guvernului în sistem rotativ de către PSD şi eliminarea PNL de la guvernare.

Fostul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, afirmă inclusiv faptul că actualul ministru ar trebui să fie mai atent la cheltuielile bugetare pe care vor să le facă partenerii de coaliție.

Dan Vîlceanu crede că ideologiile diferite vor duce la ruperea coaliției

În legătură cu ideea că PNL ar putea să piardă puterea guvernamentală printr-o rotație la nivel de premier în anul 2023, Dan Vîlceanu spune că România „nu este o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes”.

„Nu prea cred, România nu e o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes, chiar şi USL-ul, acel mare mastodont, (..) a sfârşit la un an şi ceva, pentru că diferenţele doctrinare, ideologice, sunt atât de mari, şi acum se văd în actuala coaliţie”, a transmis Dan Vîlceanu.

Luptă între PNL și PSD pentru scaunul de premier

Mai mult decât atât, liberalul Dan Vîlceanu lansează două scenarii pe care le vede posibile în ce privește partidul care va deține puterea executivă în România anului 2023.

„Cred că la rotaţie, apropiindu-se campania electorală, la câtă politică ştiu eu, se vor întâmpla două lucruri posibile. Ori PNL va menţine premierul şi PSD va fi de acord, cu aceleaşi ministere, ori pleacă PSD, pentru că nu poate pleca PNL, decât dacă demisionează premierul. Am mai văzut acest film. Ori, se întâmplă rotaţia şi PSD te scoate de la guvernare, pentru că se vor apropia alegerile şi nu va funcţiona, nu vei putea sta împreună”, mai adaugă Dan Vîlceanu.

Ministrul Adrian Câciu, criticat de Dan Vîlceanu

Chestionat în legătură cu activitatea actualului ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu spune că principala problemă pe care a identificat-o la persoana lui Adrian Câciu este incapacitatea acestuia de a spune „nu”.

„Mi s-a părut că trebuie să înveţe să spună Nu, el are responsabilitatea gestionării banilor cetăţenilor. (..) Nu mă miră că avem inflaţia la nivelul ăsta şi e un lucru pe care l-am discutat de când construiam această coaliţie. De atunci s-a văzut şi e un lucru arhicunoscut, că PSD vine cu cheltuieli bugetare.

Am spus de atunci că este un prag la care trebuie să ne oprim cu creşterea cheltuielilor, la momentul acela, undeva la 7 miliarde ne permiteam să creştem cheltuielile fără a genera dezechilibre. Acum, sunt mult mai mari”, a transmis Vîlceanu, care spune și că cele două pachete de măsuri socio-economice adoptate de Guvern până acum cresc cheltuielile cu peste 20 de miliarde de lei, conform News.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News