Povestea de viață fabuloasă a lui Valentin Sălăgean, omul care a deschis în România primul restaurant cu specific italian

Povestea de viață fabuloasă a lui Valentin Sălăgean, omul care a deschis în România primul restaurant cu specific italianSursa:cancan.ro

Valentin Sălăgean a emigrat în SUA în 1981, a vrut să devină actor și a ajuns să lucreze ca picol într-un restaurant. A ajuns apoi manager, iar în final și-a deschis propriul local pe una dintre cele mai scumpe străzi din New York. Tot el a deschis în România primul restaurant cu specific italian.

Valentin Sălăgean, omul de afaceri care pus bazele primului restaurant italian veritabil alături de Gino Iorgulescu are o poveste de viață fabuloasă. El a dezvăluit moment picante din viața sa la podcastul „La Taclale“ lansat de Cancan.

El spune că deschiderea restaurantului din România a venit într-un moment propice. „Ăsta a fost și norocul meu. Atunci, America era înainte cu 50 de ani. Acum nu cred că mai este așa. Veneam aici cu o idee care o trăisem de 15 ani în America și era păcat să nu mă întorc în România, să dau ceva românilor mei“, a spus omul de afaceri.

Cum a plecat în SUA

A plecat din țară în 1981 și s-a stabilit în America. „Nu îmi mergea deloc rău în România. Mie însă mi-au cam plăcut viața și femeile, astfel că pe la 16-17 ani am luat-o pe drumul meu. Cu scandal mare acasă că nu am continuat studiile să devin inginer contructor“, povestește Valentin Sălăgean, potrivit sursei citate.

În primele șase luni peste Ocean s-a îndrăgostit de o femeie, despre care a aflat ulterior că distribuia „prafuri“ vetedelor de la Hollywood, a ajuns să joace într-un videoclip pentru MTV și mărturisește că și-a dorit să devină actor. Avea însă nevoie de bani, așa că a ajuns să lucreze ca și picol într-unul dintre restaurantele celebre din SUA.

A pornit de jos

A avansat treptat până când a ajuns manager de restaurant și a intrat în contact cu lumea bună din New York. Mărturisește că avea zile în care câștiga lejer 300 de dolari din bacșiș, echivalentul unei luni de chirie la vremea respectivă în SUA.

Destinul său s-a schimbat când a cunoscut o fată dintr-o familie de milionari americani. Aceasta i-a propus să preia un spațiu al tatălui său și să deschidă împreună un restaurant pe celebra Madison Avenue, considerată a patra cea mai scumpă stradă din New York.

Tot în SUA l-a cunoscut și pe Nelu Bălan (Nello) pe care l-a învățat meserie. A ajuns să îi paseje acestuia iubita, care i-a devenit ulterior soție lui Nello și să dezvolte un brand de restaurante celebru.

 

Ne puteți urmări și pe Google News