Tyson Fury, unul dintre cei mai buni boxeri din lume, are interzis accesul în SUA

Tyson Fury, unul dintre cei mai buni boxeri din lume, are interzis accesul în SUA Sursa foto: Wikipedia

Se pare că lui Tyson Fury, unul dintre cei mai buni sportivi din lume, i s-a interzis să zboare în SUA. Oficialii americani l-au împiedicat de două ori pe campionul mondial de box să încerce să intre în țară, de când guvernul SUA l-a sancționat pe managerul de box, Daniel Kinahan, în aprilie.

Blocat pe aeroport

Reporterul criminalist al The Irish Sun, Stephen Breen, care a fost o autoritate în acoperirea lui Kinahan de peste un deceniu, a scris pe Twitter că luptătorului de 33 de ani „i-a fost refuzat accesul” în Statele Unite ale Americii „pentru a doua oară”. Breen a raportat că Fury a încercat să „se îmbarce într-un zbor din Manchester” cu o zi înainte.

Ziarul tabloid a raportat că Tyson Fury s-a plâns oficialilor care se aflau la aeroport în acel moment de oprirea accesului său. Acesta a adăugat că Fury a încercat să zboare în SUA la începutul lunii, dar i s-a refuzat și permisiunea de îmbarcare. Sursa lui The Sun a spus că „nu era mulțumit” după ce oficialii vamali „i-au spus că nu are voie să urce în avion”.

I s-a spus anterior că interdicția a fost din cauza „implicării” lui cu Kinahan, potrivit The Sun. Insider l-a contactat pe Fury cu privire la detaliile din această poveste, dar nu a primit un răspuns imediat. Tatăl lui Fury, John Fury, a părut să confirme problemele de călătorie ale luptătorului într-un videoclip de pe YouTube care a fost eliminat de pe platformă, potrivit The Irish Mirror.

Ne puteți urmări și pe Google News

John Fury comenta despre meciul lui Tommy Fury din 6 august împotriva lui Jake Paul la Madison Square Garden din New York City, plângându-se că „membrii echipei lui Tommy nu au voie în America în prezent”.

Alte cazuri similare

Kinahan, un irlandez din Dubai, nu a fost niciodată condamnat pentru o crimă. Figura acuzată a unui grup de crimă organizată este căutată în prezent de autoritățile americane, deoarece, în aprilie, guvernul SUA a impus public sancțiuni economice împotriva lui Kinahan, declarând că „procură cantități mari de cocaină din America de Sud” pentru a le distribui în Irlanda.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că gașca lui Kinahan, cunoscută sub numele de Kinahan Organizated Crime Group, are interese în droguri grele și arme. Conform unei instanțe penale din Irlanda, a practicat crime în stilul execuției, așa cum a detaliat anterior Insider.

Când Fury s-a luptat ultima dată - o victorie prin knockout în runda a șasea în fața lui Dillian Whyte în aprilie - i-a fost urât să vorbească despre relația sa cu Kinahan, după ce a primit sfaturi de box și de carieră. Fury a spus că „nu are nimic de ascuns”. El a fost văzut ultima oară cu Kinahan pe un acoperiș din Dubai la un eveniment media la începutul acestui an.

Fury nu este singura persoană din box care a fost sancționată cu interdicția de a intra în SUA. Antrenorul de box Ben Davison, care a vorbit pozitiv despre Kinahan, a avut și el probleme cu primirea vizei, potrivit Business Insider.