Efectele surprinzătoare ale consumului de mere. S-a demonstrat științific

Efectele surprinzătoare ale consumului de mere. S-a demonstrat științificOțetul din cidru de mere, ideal pentru pierderea în greutate. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe. Să devii mai sănătos, spun medicii, nu este întotdeauna o corvoadă - de fapt, un aliment popular pe care probabil că îl aveți deja acasă ar putea fi cheia pentru a vă reduce riscul de boli cronice.

Mai multe studii arată că consumul de mere poate aduce beneficii practic fiecărei părți a corpului, din cap până în picioare.

Îmbunătățesc sănătatea inimii

Adăugarea câtorva mere în dieta ta poate face mai mult decât să-ți facă papilele gustative fericite - îți poate menține inima semnificativ mai sănătoasă, de asemenea. Potrivit unui studiu din 2019 publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, persoanele cu un nivel ușor ridicat de colesterol care au consumat două mere pe zi și-au redus colesterolul LDL, sau colesterolul "rău", și au crescut dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

Vă pot scădea tensiunea arterială

Dacă sunteți dornici să vă aduceți tensiunea arterială într-un interval mai sănătos, consumul unui măr din când în când ar putea fi cel mai simplu mod de a face acest lucru. Un studiu din 2020 publicat în Scientific Reports a constatat că alimentele bogate în flavanoli, inclusiv merele, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Merele ajută la o digestie mai bună

O digestie sănătoasă și un sistem imunitar sănătos încep în același loc: intestinul tău. Din fericire, consumul de mere în mod regulat poate ajuta la creșterea bacteriilor intestinale benefice. Potrivit unui studiu din 2017 publicat în Nutrients, consumul de diferite tipuri de mere, inclusiv Pink Lady, Golden Delicious și Renetta Canada, a crescut populația de Actinobacterii benefice din intestinele subiecților studiului.

Pot ajuta la protejarea sănătății tale dentare

Un măr pe zi nu ține doar doctorul departe - poate ține departe și dentistul. Potrivit unui studiu din 2018 publicat în PLoS One, deși consumul de mere nu îndepărtează placa bacteriană de pe dinți, reduce viabilitatea bacteriană din gura unei persoane, menținând potențial acei albi perlați mai sănătoși și mai puțin predispuși la degradare în timp.

O respirație mai bună

În loc să vă apucați de periuța de dinți imediat după ce ați mâncat un aliment cu usturoi, încercați să apucați în schimb un măr. Un studiu publicat în Journal of Food Science relevă faptul că mâncatul unui măr după ce ai consumat usturoi poate reduce semnificativ enzimele din usturoi care promovează respirația urât mirositoare.

Pot reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer

Ceva la fel de simplu ca și consumul unui măr ar putea să te ajute să reduci semnificativ riscul anumitor tipuri de cancer, potrivit eatthis.com. Un studiu publicat în Reviews on Environmental Health a constatat că mâncatul unuia sau mai multor mere pe zi a redus semnificativ riscul de cancer colorectal al unei persoane, în timp ce o meta-analiză din 2015, publicată în revista Public Health Nutrition, a constatat că consumul de mere a fost asociat cu o reducere a riscului de cancer pulmonar.

Ne puteți urmări și pe Google News