EXCLUSIV. Scenariul încălzirii globale bate la ușă: „Bucureștiul va deveni o cupolă 3D, în care vom avea aer condiționat”. Video

EXCLUSIV. Scenariul încălzirii globale bate la ușă: „Bucureștiul va deveni o cupolă 3D, în care vom avea aer condiționat”. VideoFurtuni Sursa foto. EVz

Apocalipsa meteo sau minciuna secolului. Este subiectul emisiunii EvZPlay cu Robert Tucescu, Liviu Mihaiu și Mirel Palada, singurul podcast din România în care se vorbește incorect politic despre încălzirea globală. Printre alte teme fierbinți, s-a pus pe tapet și viitorul Capitalei în variantă eco.

Ni se vorbește de încălzire globală și de marele Green Deal, suntem puși să salvăm Planeta mâncând mai puțin și făcând economie la tot și toate: fără mașină, fără aer condiționat, fără oi că flatulează și se ridică nivelul gazelor de seră. Mirel Palada și Liviu Mihaiu s-au confruntat în arena Evz-Play, Robert Turcescu încercând să-i împace și să asculte argumentele fiecăruia.

Cum va fi viața în cupola 3D

Activistul de mediu și jurnalistul Liviu Mihaiu anticipează că ceea ce vedem în filmele apocaliptice de la Hollywood are toate șansele să devină realitate. „Vom trăi în niște orașe în care vom trăi sub o cupolă construită 3D. Avem posibilitatea să construim deasupra Bucureștiului o cupolă 3D (n.r. - cupolă Fuller) în care vom avea aer condiționat. În afara acestei cupole nu se va mai putea ieși. Sunt imagini într-o groază de filme SF. În afara acestei cupole nu veți mai putea trăi", a afirmat Mihaiu.

Scopul ascuns al lui Mark Zuckerberg. Ce urmărește cu metaversul? Vin vremuri periculoase, nu vom mai trăi o viață reală

Sursa: Pixabay

Palada: Sectanți eco, mai ușor cu pianul pe scări!

Sociologul Mirel Palada a replicat că realitatea e mult mai banală, fiind departe de lumi ca Matrix sau Metaverse. „Soylent Green e un film foarte mișto, asta nu înseamnă că se va și întâmpla. Oamenii au creiere foarte imaginative, unele scenarii se împlinesc, altele nu". Acesta a criticat, de asemenea, înverșunarea cu care ecologiștii își apără doctrina, punându-i la zid pe toți cei care nu ascultă de Biblia eco. Specialistul recomanda ca, pentru asigurarea unor strategii de mediu care să dea rezultate, soluțiile să fie aplicate gradual.

„Trebuie o abordare realistă, o chestie graduală care să țină cont de actorii sociali, nu o sectă ecologistă (...) Asta e problema cu ecologiștii, sunt tentați să intre într-o logică onirică, nu sunt ancorați în realismul cât se poate de prozaic al realității. Sunt prea îmbuibați în această fervoare adolescentină. Pe lumea asta trebuie să existe și hidrocarburi, asfalt, orașe, nu doar elfi. Îmi place Tolkien, dar nu cred că va exista lumea de mijloc", a conchis Mirel Palada.

Emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Ne puteți urmări și pe Google News