Volodimir Zelenski nu a vrut să creadă că Rusia va invada Ucraina. Joe Biden a vorbit despre liderul de la Kiev

Volodimir Zelenski nu a vrut să creadă că Rusia va invada Ucraina. Joe Biden a vorbit despre liderul de la Kiev Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Sursa foto: Arhiva EVZ

Președintele Joe Biden a declarat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu a vrut să audă informațiile americane care au indicat că Rusia este pe cale să invadeze Ucraina.

Președintele Americii, Joe Biden, a făcut aceste comentarii în timp ce vorbea cu donatorii din Los Angeles, California, despre sprijinul său pentru Ucraina. „Nu s-a întâmplat nimic de genul acesta de la al Doilea Război Mondial. Știu că mulți oameni au crezut că poate exagerez”, a spus Biden. El a adăugat că SUA dețin date care arată că președintele rus Vladimir Putin va invada Ucraina. „Nu a existat nicio îndoială”, a continuat Biden. — Iar Zelenski nu a vrut să audă.

Informațiile venite din Statele Unite ale Americii

Înainte de a lansa o invazie la scară largă pe 24 februarie, Rusia și-a petrecut săptămâni întregi mutându-și trupele la granița cu Ucraina, provocând speculații dacă se pregăteau sau nu să invadeze țara, o acuzație pe care Kremlinul a negat-o.

La sfârșitul lunii ianuarie, după ce oficialii americani au spus că este probabil ca Putin să invadeze în scurt timp, un oficial ucrainean a declarat pentru CNN că Zelenski i-a spus lui Joe Biden să „calmeze mesajele” despre invazie, deoarece creează panică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, directorul Avril Haines, a declarat că Biden a desecretizat chiar informații despre invazia Rusiei, în încercarea de a-i convinge pe aliații sceptici că acest lucru se va întâmpla. De la începutul războiului, SUA au oferit Ucrainei ajutoare de zeci de miliarde de dolari, inclusiv mii de arme. Ucraina a reținut cu succes invaziile unora dintre cele mai mari orașe ale sale, inclusiv capitala Kiev și Harkov, dar luptele continuă în regiunea estică Donbas, unde forțele ruse s-au reorientat, potrivit Business Insider.