Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Anunțul a venit chiar de la Moscova. Cum arată bilanțul deceselor

Încă un general rus a fost ucis în Ucraina. Anunțul a venit chiar de la Moscova. Cum arată bilanțul deceselor Sursa: pixabay.com

Moscova a anunțat că generalul-maior rus Roman Kutuzov a fost ucis cu sânge rece în estul Ucrainei. Acesta încercă să aducă victoria mult dorită de Vladimir Putin și să pună stăpânire pe Severodoneţk din Donbas.

Generalul-maior rus Roman Kutuzov a fost ucis în estul Ucrainei. Vestea a fost anunțată de un jurnalist din presa de stat de la Moscova, într-o postare pe Telegram. Cu toate astea, Aleksandr Sladkov nu a declarat exact când a decedat bărbatul sau cine a fost vinovatul.

Forţele ruse şi-au intensificat atacurile pentru a pune mâna pe oraşului Severodoneţk din Donbas, în estul Ucrainei, una din ţintele lui Vladimir Putin, mai ales după ce armata sa nu a reușit să preia conducerea Kievului.

Rusia consideră decesele soldaţilor secret de stat și în perioadele în care nu este război, menţionează Reuters. Bilanţul oficial al pierderilor din Ucraina nu a mai fost precizat din 25 martie, când Moscova a anunţat decesul a 1351 de soldaţi de la începutul războiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un ofițer superior rus a fost ucis în Ucraina

Forțele armate din Ucraina au ucis și un comandant al trupelor de cazaci ruși, ataman. Anunțul a fost făcut de Anatoli Ștefan, un ofițer al armatei ucrainene. Acesta a declarat că bărbatul „și-a părăsit nevasta și calul, dar s-a întors acasă corect”.

Maia Sandu, declarații incendiare despre acțiunile militare ruse în Republica Moldova

Sursa: arhiva EVZ

„Atamanul cazacilor din districtul Novo-Pokrovskii și-a părăsit calul și nevasta și a plecat să caute aventură, dar s-a rătăcit și s-a întors deja corect spre casă”, a notat ofițerul ucrainean pe canalul său de Telegram.

Oficialul a mai precizat că soldații ruși capturați în primele zile nici măcar nu știau de ce au fost trimiși în Ucraina.

Ofițerul ucrainean nu a dezvăluit, în postarea sa, comandantului cazac mort, însă mai multe articole din presa rusă îl indică pe atamanul Alexandr Kalnițki. El avea funcția de adjunct al șefului de Stat Major al detașamentului de cazaci din Kuban.

În urmă cu puțin timp, Ucraina a anunțat și decesul unui general al Forțelor Aeriene Ruse, primul din această armată. General-maiorul în retragere Kanamat Botașev, a fost ucis în timp ce pilota un avion de luptă de tip SU-25. Și rușii au confirmat moartea sa.

Kanamat Botașev era pilotul rus cu cel mai înalt rang a cărui moarte a fost confirmată.