Rusia instituie un nou sistem de plată pentru a ocoli sancțiunile Occidentului

Rusia instituie un nou sistem de plată pentru a ocoli sancțiunile Occidentului Sursa: Pixabay

Rusia intenționează să instituie un nou sistem pentru a-și gestiona plățile obligațiunilor străine, în efortul de a evita o întârziere de plată istorică, potrivit unui raport dintr-un ziar de la Moscova.

Rusia, un nou sistem de gestionare a plăților

Noul sistem ar fi o imagine în oglindă a celui instituit de Rusia pentru a se ocupa de exporturile de gaze naturale, a anunţat Vedomosti, citându-l pe ministrul de Finanţe, Anton Siluanov. În cadrul sistemului de plată a obligațiunilor, investitorii vor trebui să deschidă un cont pentru o valută străină și un cont în ruble la o bancă rusă și să ofere instrucțiuni care să permită schimbul, a spus Siluanov.

Sistemul ar permite Rusiei să efectueze plățile de obligațiuni în ruble, care ar fi apoi schimbate, permițând investitorului să primească plata în moneda corectă. "Acum finalizăm acest mecanism, îl vom discuta în guvern. După aceea, vom veni cu o ofertă pentru investitorii noștri", a spus Siluanov.

Rusia a continuat plățile pentru obligațiunile sale în valută străină de la invazia sa în Ucraina la sfârșitul lunii februarie, în ciuda așteptărilor larg răspândite că va rămâne în imposibilitate de plată pentru prima dată din 1918. Dar sarcina sa a devenit mai dificilă săptămâna trecută, când Trezoreria SUA a lăsat să expire o scutire cheie de sancțiuni. Mișcarea înseamnă că instituțiile americane nu pot primi plăți de obligațiuni din partea Rusiei fără a încălca sancțiunile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banii nu au fost plătiți

Siluanov i-a spus lui Vedomosti că noul sistem de plăți va permite Rusiei să ocolească întreaga infrastructură de decontare a sistemului financiar occidental. Plățile vor fi efectuate numai prin intermediul Depozitarului Național de Reglementări din Rusia, potrivit Business Insider.

Ministrul de Finanțe a declarat vineri la televiziunea de stat că Rusia va efectua plăți pentru obligațiuni denominate în euro, deoarece UE nu a interzis plățile, a raportat Bloomberg. Rusia avea plăți de obligațiuni străine în valoare de 100 de milioane de dolari săptămâna trecută, atât în ​​euro, cât și în dolari. Bloomberg a raportat că nu au ajuns în conturile investitorilor vineri. Guvernul mai are de făcut plăți de obligațiuni de peste 1,8 miliarde de dolari în acest an, potrivit unei liste întocmite de analiștii de la JPMorgan.