Războiul din Ucraina. Soldat rus, despre Putin: „Un bătrân nebun. Noi aici încă nu am câştigat nimic”

Războiul din Ucraina. Soldat rus, despre Putin: „Un bătrân nebun. Noi aici încă nu am câştigat nimic” Sursă: Oleg Doroshenko | Dreamstime.com

Ocupanții ruși discută deschis la telefon despre cum ucrainenii sunt violați, jefuiți și sunt organizate crime în masă. Doi militari din așa-numita „DPR” își împărtășesc impresiile despre mersul evenimentelor din unitatea lor. Acest lucru este dovedit de interceptarea unei conversații între ocupanți, care a fost publicată de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Discuția între militar și soția lui a avut loc după discursul rostit de liderul de la Kremlin la parada organizată de Ziua Victoriei la Moscova. Totodată, soldatul rus a ironizat faptul că Vladimir Putin şi-a propus să refacă Uniunea Sovietică.

Putin este „un bătrân nebun”, spune un soldat rus într-o convorbire interceptată

Soţia soldatului rus: Mai pe scurt, declaraţia lui de azi era o aiureală. Ce legătură este între Odesa, Donbas, Suvorov, Monomah şi cel de-al Doilea Război Mondial? Mai pe scurt, după parada asta a lui, sincer, toată ziua am tremurat.

Soldat rus: Ce vrei de la el, e un bătrân nebun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soţia: Tot discursul său de la paradă l-a legat de Ucraina, insinuând că, iată, luptăm cu fasciştii pe teritoriul nostru istoric acaparat cândva de Monomah, Suvorov şi o grămadă de nume a mai enumerat acolo.

Soldat: Aha. Hai şi om reface acum Uniunea Sovietică, la mama naibii! Lituania, Letonia, Estonia nu au fost parte a Rusiei, dar, hai să le cucerim şi pe ele, la naiba! Ucraina, Bielorusia. Cum de nu am atacat şi Bielorusia, cu tancurile de ce nu am intrat acolo, asta doar era în Uniunea Sovietică, a fost parte din teritoriul nostru.

Soţia: În Bielorusia tancurile noastre deja sunt în aşteptare, nu-ţi face griji.

Soldat: Aha. Doar că ele acolo nu stau pentru război.

Soţia: Nu pentru războiul cu Bielorusia, pentru că Bielorusia se va alipi şi singură imediat ce va avea nevoie Putin de asta.

Soldat: Păi să se alipească odată, de ce trebuie noi singuri aici să ne dăm duhul, la mama naibii?

Soţia: În cazul acesta va trebui să se împartă victoria cu ei, ce nu ți-e clar?

Soldat: Aha, victorie, noi aici încă nu am câştigat nimic.

Chiar și copiii sunt violați. „Membrii DNR” au discutat despre ce face armata rusă în Ucraina

Soldaţii ruşi au vorbit despre crimele făcute de armata lor: Au povestit mai mulți. Până la faptul că au violat o fetiță de opt ani. Apoi au luat combustibil de la oameni, l-au vândut printr-o benzinărie. În plus, cel din  DNR și-a avertizat interlocutorul să fie mai atent, spunând că nu a putut înțelege de ce participă la o operațiune specială rusă.

Apoi, invadatorii sunt șocați de modul în care banii lor pentru uciderea ucrainenilor nu-i ajută la mare lucru, se arată în interceptare făcută de către SBU. Ocupatorii se plâng că rublele rusești sunt transformate în „înveliș” și că banii cu care au fost plătiți pentru participarea la război nu-i ajută să cumpere mare lucru. Din cauza devalorizării puternice, nici măcar un apartament cu o cameră în mediul rural rusesc nu ajung. Acest lucru se precizează în conversația telefonică interceptată a ocupantului, care s-a întors acasă din Ucraina.

Potrivit soldatului, după întoarcerea acasă abia i-au ajuns banii să cumpere o mașină de mâna a doua

Soldatul a recunoscut că nu se mai pune problema să-și cumpere un apartament. Prețurile în Rusia au crescut.

„Mi-am cumpărat o mașină, un Volkswagen Polo, nu nouă, ci din 2012. Mă bucur că am luat-o, are doar aripa stângă și capota vopsite - restul e ca din fabrică, a spus el.

Interlocutorul a întrebat de ce nu și-a cumpărat un apartament, la care ocupantul a răspuns că apartamentele s-au scumpit foarte mult: Avem un apartament cu o cameră în Astrakhan, a spus el, potrivit war.segodnya.ua.