Nicușor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei: ”Nu mă învârt pe la televizor. Bucureștenii vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă”

Nicușor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei: ”Nu mă învârt pe la televizor. Bucureștenii vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă” Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

Primarul general Nicușor Dan își dorește încă un mandat la conducerea Primăriei Municipiului București. Deși este foarte contestat, după primii doi ani de la alegeri, Nicușor Dan se declară optimist și este sigur că bucureștenii înțeleg ce se petrece. În acest context, el a afirmat că patru ani ca edil într-un oraș precum Capitala sunt prea puțini pentru a duce la îndeplinire proiectele propuse.

Nicușor Dan ia în considerare o nouă candidatură la Primăria Generală a Municipiului București, la viitoarele alegeri locale din 2024. În opinia sa, un mandat de patru ani în fruntea unui oraș precum Capitala este prea scurt pentru a implementa proiectele propuse.

În acest context, Nicuşor Dan, a declarat că îşi doreşte un al doilea mandat de de primar general și a subliniat că încearcă să comunice cât mai corect cu bucureștenii. El a precizat că preferă o astfel de comunicare decât să se „învârtă” pe la televizor așa cum făceau primarii de dinaintea sa.

„Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat Nicuşor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul general Nicuşor Dan a subliniat că le comunică bucureştenilor „exact situaţia de fapt” şi este de părere că ei vor înţelege ce se petrece.

„Da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Nicușor Dan este optimist în legătură cu termoficarea

În acest context, al comunicării eficiente cu locuitorii din București, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut o serie de estimări în legătură cu iarna ce va urma. Cea mai mare problemă a bucureștenilor din ultimele ierni a fost cea legată de termoficare. Lipsa căldurii și a apei calde au fost principalele reproșuri care i-au fost aduse actualului edil.

Pentru viitor, însă, Nicușor Dan estimează că iarna 2022 - 2023 va fi mai bună decât precedenta din punct de vedere al termoficării. El mizează pe înlocuirea a 30 de kilometri de reţea şi pe achiziţionarea de mici centrale pentru punctele termice.

În vederea suplimentării surselor de producţie a energiei termice, Termoenergetica va achiziţiona o centrală provizorie la Titan. De asemenea, după rectificarea bugetară, Primăria Capitalei doreşte să achiziţioneze mici centrale pentru 10 puncte termice, situate în special la capete de linie. Demersuri similare se fac şi la nivelul Sectoarelor 1 şi 2.