Oprescu are șanse mari să scape de pedeapsă! Avocat: „Nu mai contează pedeapsa de aici”

Oprescu are șanse mari să scape de pedeapsă! Avocat: „Nu mai contează pedeapsa de aici” Sursa: EVZ

Sorin Oprescu are șanse mari să scape de pedeapsa din România, a declarat Adrian Cuculis. Avocatul a explicat ce se poate întâmpla cu privire la cererea de azil politic a fostului primar Sorin Oprescu în Grecia. În opinia sa, dacă primește o asemenea calitate, nu mai contează pedeapsa primită de aici.

Avocatul Adrian Cuculis explicat despre situația juridică în care se află Sorin Oprescu, arestat în Grecia după ce a fost dat în urmărire generală în România. Fostul primar al Capitalei a făcut imediat cerere de azil politic în Republica Elenă.

Cum credeți că este posibil că în 2022, într-o țară a Uniunii Europene, un alt stat UE, în speță noastră Grecia, să vină și să spună că România îl persecută politic pe Oprescu și să îl păstreze acolo? Pentru că asta ar însemna că România este condamnată de o altă țară membră UE.

Mult nu ar trebui să dureze până când această cerere este luată în considerare și soluționată. Vreau să facem și distincția între cele două. Nu are legătură cererea pe care au soluționat-o magistrații astăzi, cu privire la cum va fi el cercetat până când se va decide extradarea, cu cererea de azil.

Ne puteți urmări și pe Google News

El oricum nu va fi extradat din Grecia sub nicio formă, până când cererea de azil nu este soluționată. dacă se va formulă o cale de atac, el poate să primească libertatea de a se deplasa prin Grecia dar nu poate să părăsească granițele Greciei. Azilantul politic, dacă primește o asemenea calitate, practic nici nu mai contează pedeapsa primită aici, a explicat Adrian Cuculis, la Antena 3.

Sorin Oprescu rămâne în arest 40 de zile, în Grecia

Sorin Oprescu va rămâne în arest pentru o perioadă de 40 de zile în capitala Greciei, Atena. Este decizia procurorului în fața căruia acesta a fost prezentat în cursul zilei de astăzi.

Potrivit unor surse din Poliția Română, decizia rămâne valabilă până când se va întruni comisia ce va judeca cererea de extrădare în România. Reamintim că Sorin Oprescu era dat în urmărire internațională și a fost reținut ieri la Atena.

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat, săptămâna trecută, definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, fapte pentru care a fost trimis în judecată în anul 2015.

Fostul edil al Capitalei a fost reținut de autoritățile elene după ce acesta a fost găsit în Atena, Grecia, de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).