Ar putea fi transferul verii în fotbal. Lewandowski vrea să părăsească Bayern pentru Barcelona

Ar putea fi transferul verii în fotbal. Lewandowski vrea să părăsească Bayern pentru BarcelonaSursa foto. Facebook

Episodul Messi – Barcelona, din vara lui 2020, este pe cale să se repete la Bayern Munchen. Vedeta bavarezilor, atacantul polonez Robert Lewandowski, vrea să plece în Spania, la Barcelona, dar oficialii clubului nu sunt de acord. Aceștia cer o sumă mult mai mare, pentru transfer, comparativ cu ceea ce sunt dispuși să plătească catalanii.

Atacantul polonez Robert Lewandowski a informat conducerea clubului Bayern Munchen că vrea să plece la o altă echipă. Informația a fost confirmată de directorul sportiv Hasan Salihamidzic, citat de Reuters. Lewandowski a anunțat că nu îşi va prelungi contractul cu campioana Germaniei.

„Am vorbit cu Lewa. În cadrul discuţiei m-a informat că nu vrea să accepte oferta noastră de prelungire a contractului şi ar dori să părăsească clubul (…) A spus că vrea să facă altceva. Dar poziţia noastră este neschimbată. Faptul este că are un contract valabil până la 30 iunie 2023”, a declarat Salihamidzic pentru postul de televiziune Sky Germania.

Robert Lewandowski, în vârstă de 33 ani, a fost transferat la Bayern în anul 2014, de la rivala Borussia Dortmund. De atunci, împreună cu echipa sa a câştigat campionatul Germaniei în fiecare an, dar și Liga Campionilor, în 2020, între alte trofee. În aceste condiții, având în vedere statutul vedetei sale, este de înțeles de ce conducerea lui Bayern nu dorește să-i dea drumul.

Preşedintele clubului Bayern Munchen, Herbert Heiner, a declarat, însă, în cursul acestei săptămâni, că Robert Lewandowski are un contract valabil încă un an şi trebuie să-l respecte.

Banii, cauza blocării transferului la Barcelona

Pe de altă parte, site-ul german Sport1 a anunţat, în cursul zilei de sâmbătă, 14 mai, că agentul polonezului, Pini Zahavi a ajuns la un „acord verbal”, cu responsabilii clubului FC Barcelona. În baza acestui acord, transferul lui Robert Lewandowski pe Camp Nou ar trebui să se producă în această vară, anunţă mass-media germană, citată de agenţia DPA. Agentul Pini Zahavi şi responsabilii clubului spaniol s-au pus de acord în privinţa unui contract pe trei ani. A apărut, însă, o problemă legată de bani.

Conform cotidianului catalan Sport, Barcelona nu vrea să ofere mai mult de 23 de milioane de euro pentru transferul lui Lewandowski. Oficialii catalane iau în considerare vârsta acestuia, 33 de ani, dar și faptul că mai are doar un an de contract cu actuala sa echipă.

De partea cealaltă, conducerea lui Bayern ar fi dispusă să renunțe la golgheterul polonez doar pentru o sumă cuprinsă între 35 şi 40 de milioane de euro.

În aceste condiții, pare să se repete povestea legată de intenția de despărțire a lui Leo Messi de Barcelona, din vara lui 2020. Deși intenționa să plece de la echipă, starul argentinian a fost nevoit să mai rămână un an ca urmare a  clauzei uriașe de reziliere, de 300 de milioane de euro. Messi a părăsit Barcelona abia în vara lui 2021, când s-a transferat la Paris St Germain.