Actorul și regizorul clujean Emanuel Petran intră în greva foamei. Spune că i-au fost fabricate mai multe dosare, iar acum trebuie să plătească zeci de mii de euro

Actorul și regizorul clujean Emanuel Petran intră în greva foamei. Spune că i-au fost fabricate mai multe dosare, iar acum trebuie să plătească zeci de mii de euro

Emanuel Petran, fost director al al Teatrului de Păpuși Puck din Cluj Napoca, a anunțat că va intra de miercuri în greva foamei. A ales această măsură extremă ca un protest față de mai multe dosare pe care le consideră fabricate. Omul are și mai multe revendicări adresate autorităților locale din Cluj, dar și instanțelor.

Un actor și regizor din Cluj și fost director al al Teatrului de Păpuși Puck din municipiu anunță că intră de miercuri, 4 mai, în greva foamei.  Emanuel Petran susține că i-au fost fabricate mai multe procese, iar acum ar fi dator zeci de mii de euro. El mai spune și că nota obținută la ultima evaluare profesională nu reflectă rezultatele sale.

„Cu toate că realizările mele ca manager în cei opt ani de mandat au fost excelente, la evaluarea finală a celui de-al doilea mandat de manager, am fost notat cu o notă care nu reflectă realitatea obiectivă a realizărilor fiind înlăturat după o evaluare trucată.

Mai mult, mi s-au înscenat niște dosare, în care, nemai fiind manager, nu am mai putut să mă apăr, atârnând asupra mea posibilitatea de a-mi vinde casa ca să plătesc niște sume care în regres, s-ar fi întors împotriva mea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot acest demers infracțional a fost susținut de Comisia de evaluare, care nu a respectat procedurile. Comisia a fost formată din doi membrii UDMR marcanți, care au dat curs scandalurilor create artificial de către etnici maghiari, apropiați lor, prin acuzații de discriminare la adresa mea, acuzații care au fost infirmate de către Consiliul Național pentru Combaterea discriminării, condus de către un maghiar, domnul Csaba Asztalos“, scrie Emanuel Petran, într-un comunicat.

Bătălie pe fonduri din Ungaria

Actorul mai susține că miza în acest caz sunt sumele de bani veniți din mai multe fonduri din Ungaria. „De fapt, miza reală a fost controlul banilor veniți din fondurile Bethlen Gabor Ungaria a cărui beneficiar era Teatrul de Păpuși Puck, secția maghiară, nu persoanele fizice care au pornit scandalurile, sprijinite de către UDMR și președintele său, deputatul Csoma Botond.

Mai mult, domnul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe de profesie avocat, legalizează această evaluare fraudată, deși recunoaște realizările pe care le-am avut, avansând și dumnealui public teoria plângerilor și a scandalurilor, deși semnase cu propria mână actele Corpului de control, prin care luase la cunoștiință că acele plângeri împotriva mea au fost neîntemeiate.

În concluzie, în România anilor 2020, un om care își face treaba cu rezultate excelente, este înlăturat, mai mult, trebuie să plătească zeci de mii de euro prin atacuri, decizii și hotărâri trucate, punându-i-se în pericol sănătatea și viața“, mai scrie Emanuel Petran.

O să mă lase să mor

Omul spune că decizia de a intra în greva foamei nu este un impuls de moment și că vrea să dovedească că este nevinovat. „O să le cer demisiile de onoare din funcțiile publice pe care le au. Viața mea va atârna de puterea lor de  a recunoaște public că au fraudat. Veți vedea că mă vor lăsa să mor de foame sau să mă îmbolnăvesc, negociindu-și postul lor în detrimentul vieții mele“, a mai scris Emanuel Petran.

Ce dorește să obțină?

Bărbatul are mai multe revendicări. „Realizarea unei emisiuni TV de către un post de interes național, în care să existe o discuție între mine și un reprezentant al Consiliului Județean Cluj, cu documente doveditoare pe masă, discuție cu privire la începutul, evoluția și  starea actuală a evenimentelor care au determinat gestul meu de a face greva foamei. Dacă în această emisiune, asistat de un jurist cu reputație nepătată, neutru din punct de vedere politic, care să confirme sau nu afirmațiile mele,  demonstrez fraudele flagrante atât de la evaluare cât și de la legalizarea actului de evaluare, cer demisia de onoare a domnilor  Tișe și Vakar.

Publicarea motivării în regim de urgență a dosarului 586/117/2019 de la Curtea de apel Cluj pentru că s-a pronunțat la data de 26.01.2022. Explicații publice asupra motivării acestuia.

Publicarea în regim de urgență a soluției în dosarele 595/2020, 596/2020 și 61/2021, conexate, de la CNCD, pentru că aceste dosare ar fi trebuit să intre in deliberare în aprilie 2021.

Explicații publice asupra modalității in care a fost motivată solutia instanței de apel din dosarul…– complet Gârbovan-Tripon, care a anulat o decizie de sancționare, intr-o speță în care 5 instanțe au constatat că este vorba de o abatere disciplinară.

Explicații publice a curții de apel Cluj cu privire la „distribuirea aleatorie” a dosarelor din cadrul Curții. Cum anumite dosare ajung doar la anumite complete, complete care dau hotărâri absolut neconforme cu datele din dosar? Cum anumite dosare ajung doar la anumiți judecători care întâmplător sunt prieteni și foști colegi cu anumiți oameni politici care au interesul ca anumite dosare să fie trecute pe sub masă.

Explicații publice din partea Poliției Cluj cu privire la abuzurile pe care le-a făcut asupra mea în data de 27 septembrie, 2021, în localitatea Șoimeni, în fața a sute de oameni care erau la o sărbătoare locală, atunci când, fără să apuc să vorbesc, fără să mă opun, fără să mi se pună fiola, fără să pot să am nicio reacție de apărare, am fost încătușat, băgat în dubă și dus la Poliția Gherla.

Explicații publice din partea SRI cu privire la monitorizarea activităților și a veții mele private prin mijloace specifice serviciilor de informații. Acest lucru se întâmplă din momentul în care Amalia Pecican mi-a intentat proces de hărțuire. De către cine este făcută această monitorizare și de ce?“ sunt solicitările actorului.