Emmanuel Macron, felicitat de liderii UE pentru victoria din alegeri: „În această perioadă agitată avem nevoie de o Europă solidă”

Emmanuel Macron, felicitat de liderii UE pentru victoria din alegeri: „În această perioadă agitată avem nevoie de o Europă solidă” Sursa: Facebook/ Emmanuel Macron

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, alături de Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, dar și premieri din țările europene au dorit să-l felicite pe Emmanuel Macron pentru rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale. Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, a fost reales lider al Franţei, învingând-o pe contracandidata sa, Marine le Pen.

Charles Michel, șeful Consiliului European, transmite un mesaj de felicitare pentru victoria președintelui Franței.

„Bravo Emmanuel. UE poate conta pe Franţa încă cinci ani. În această perioadă agitată avem nevoie de o Europă solidă şi de o Franţă angajată total într-o Uniune Europeană mai suverană şi mai strategică", a scris acesta pe contul de Twitter.

Macron, succes salutat de liderii europeni

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a transmis, la rândul său, un mesaj adresat lui Emmanuel Macron: „Mă bucur să putem continua cooperarea noastră excelentă. Împreună, vom face să progreseze Franţa şi Europa", a spus aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături de aceștia, Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, s-a bucurat pentru Macron și pentru „realegerea sa de mare succes". Aceasta a transmis proaspăt realesului în funcție să „facă faţă provocărilor unei lumi din ce în ce mai incerte şi îngrijorătoare. O UE puternică are nevoie de o Franţă puternică", a spus Metsola.

Alexander De Croo, premierul belgian, Xavier Bettel, prim-ministrul luxemburghez, dar și premierul italian Mario Draghi au transmis mesaje de felicitare, iar Boris Johnson declară că „se bucură să continue să lucreze împreună. Felicitări Emmanuel Macron pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte al Republicii Franceze. Franţa este unul dintre cei mai apropiaţi şi importanţi aliaţi ai noştri. Sunt bucuros să continuăm să cooperăm pe probleme cheie pentru ambele noastre ţări şi pentru lume”, a spus premierul britanic.

Klaus Iohannis, mesaj pentru Emmanuel Macron

„Mă bucur să lucrăm în continuare pentru consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral, pentru construirea unei Europe puternice, solidare și o cooperare sporită pe Flancul Estic al NATO”, a fost mesajul transmis pe Twitter de președintele României, Klaus Iohannis.

Mesajul premierului Nicolae Ciucă

Și premierul Nicolae Ciucă a dorit să transmită felicitări pentru reușita din alegeri a lui Macron.

„Salutăm votul de astăzi al francezilor în favoarea unei Europe unite, respingând extremismul și naționalismul!”, a transmis premierul român, într-o postare pe contul de Twitter.

Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj după realegerea lui Emmanuel Macron.

„Salutăm votul de astăzi al francezilor în favoarea unei Europe solidare, care respinge extremismul şi naţionalismul”, a scris premierul Nicolae Ciucă, duminică, pe pagina sa Facebook.

Emmanuel Macron a câștigat un nou mandat

Emmanuel Macron a fost reales preşedinte al Franţei, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne.

Primele rezultate parțiale: Emmanuel Macron – 58, 2 %, Marine Le Pen – 41, 8 %. Potrivit acelorași sondaje de opinie, prezența la vot se apropie de 73%. Este cea mai mică înregistrată la un scrutin prezidențial în Franța. Susținătorii lui Emmanuel Marcon au ieșit în stradă pentru a sărbători.