Tragedie uriaşă în lumea muzicii! Un artist legendar s-a stins din viață. A fost răpus de o boală gravă

Tragedie uriaşă în lumea muzicii! Un artist legendar s-a stins din viață. A fost răpus de o boală gravă

Cântăreţul Arno s-a stins din viață la vârstă de 72 de ani. Legenda muzicii pop-rock din Belgia suferea de cancer, iar medicii nu au mai putut să-l salveze. Artistul era faimos pentru stilul său, dar și pentru excesele pe care le făcea.

Arno, vedeta muzicii pop-rock belgiene, a decedat la vârstă de 72 de ani. Artistul celebru pentru vocea lui răguşită și stilul de viață haotic a pierdut lupta cu cancerul. Acesta a aflat că are probleme cu pancreasul în 2020, iar liniștea lui a dispărut.

Solistul era comparat cu Alain Bashung şi cu Tom Waits. "Ne va lipsi tuturor, dar va fi mereu alături de noi graţie muzicii sale, care l-a ajutat să reziste până la sfârşit", a declarat agentul său, Filip De Groote.

Sursa: Youtube

Acesta s-a născut pe 21 mai 1949 în Ostende, oraş de pe coasta flamandă a Belgiei. Artistul s-a făcut remarcat cu cântecul "Putain, putain" ("C'est vachement bien, nous sommes quand meme tous des Europeens"), interpretat alături de solistul Stromae. O altă piesă care a avut succes a fost "Les yeux de ma mere".

Ne puteți urmări și pe Google News

Doliu uriaș în lumea muzicală

"Era un imens cântăreţ şi poet, un monument naţional belgian. Şi un monument al Europei prin intermediului cântecului 'Putain, putain'. A plecat dintre noi în momentul în care avem nevoie cel mai mult de Europa", a declarat Boris Vedel, directorul festivalului Printemps de Bourges.

Arno l-a cucerit și pe regele Philippe, care l-a descris drept "o legendă a scenei belgiene". Cântăreţul, care spunea că "nu are frontiere în cap", întruchipa "un anumit spirit belgian, un suflet european şi, desigur, atât de multă poezie", a declarat și Celine Tellier, care ocupă o funcţie de ministru în Guvernul belgian.

"Rust zacht (Odihneşte-te în pace), Arno. A fost minunat!", a reacţionat prim-ministrul belgian, Alexander De Croo, într-un mesaj bilingv.

În urmă cu puțin timp, Arno declarase că se simte din ce în ce mai rău și povestea despre excesele sale în melodia "Lady Alcohol". Artistul nu a renunțat la pasiunea pentru muzică pentru nimic în lume, iar cea mai mare dezamăgire a fost că nu s-a mai putut prezenta la concerte.

"În starea în care mă aflu, trecutul nu mai există, singurul care contează este adevărul", declara Arno pe 23 martie în ultimul său interviu, acordat pentru France Inter.

"Muzica mă salvează încă o dată, ajutându-mă să îmi păstrez starea de spirit", adăugat el şi dezvăluind că se pregătea să înregistreze un cântec alături de Mireille Mathieu.

"Am avut o viaţă minunată", declara Arno pentru France Inter. "Am călătorit peste tot în lume graţie muzicii, m-am bucurat de viaţă. Iau această bucurie cu mine. Îţi mulţumesc, viaţă!", spusese acesta, potrivit agerpress.