Imaginile zilei. Ce a făcut Vladimir Putin în noaptea de Înviere, în timp ce Ucraina era bombardată. Totul s-a întâmplat în direct. FOTO

Imaginile zilei. Ce a făcut Vladimir Putin în noaptea de Înviere, în timp ce Ucraina era bombardată. Totul s-a întâmplat în direct. FOTO Sursă: Twitter

Președintele Vladimir Putin a participat duminică la o slujbă de Paște oficiată de Biserica Ortodoxă Rusă, care a sprijinit puternic „operațiunea militară specială” a liderului de la Kremlin. Între timp, omologul său ucrainean, Volodymyr Zelensky, a denunțat bombardamentele din timpul Paștelui, promițând Ucrainei o „înviere” după moarte.

Vladimir Putin a participat la slujba ortodoxă de Paște organizată în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Îmbrăcat într-un costum albastru închis, cu o cămașă albă și o cravată mov închis, liderul rus a fost surprins ținând în mână o lumânare roșie aprinsă, potrivit imaginilor difuzate în direct de presa de stat la miezul nopții.

Cum a fost filmat Vladimir Putin la slujba de Înviere

Liderul rus și-a făcut cruce de mai multe ori în timpul ceremoniei. Când patriarhul Kirill a anunțat „Hristos a înviat!”, Vladimir Putin s-a alăturat celorlalți membri ai congregației cu răspunsul „Adevărat a înviat!”. În rest, nu a vorbit.

Sursă: Twitter

Sâmbătă, la o slujbă în aer liber la Moscova, Kirill a declarat că speră ca conflictul din Ucraina să se încheie rapid, dar nu l-a condamnat. Declarațiile sale de susținere a intervenției Rusiei, care a fost condamnată de Kiev și de națiunile occidentale ca fiind un act de agresiune, au divizat Biserica Ortodoxă la nivel global.

Ne puteți urmări și pe Google News

Afirmațiile părintelui de la Moscova despre război au divizat Biserica

Papa Francisc a anulat întâlnirea pe care trebuia să o aibă în luna iunie cu Patriarhul Kirill, după ce acesta din urmă nu a condamnat războiul din Ucraina. Într-un interviu acordat pentru La Nacion, Papa a spus că îi pare rău că planul a trebuit „suspendat”, fiindcă reprezentanții de la Vatican au recomandat că o astfel de întâlnire „ar putea crea multă confuzie în acest moment”.

Ultima întâlnire dintre un papă și un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse a avut loc în anul 2016. A fost prima întrevedere de la Marea Schismă din 1054.

Zelensky promite Ucrainei că va „învia”

Rusia afirmă că desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina, menită să demilitarizeze și să „denazifice” țara. Ucraina și Occidentul resping acest lucru ca fiind un pretext nefondat. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a acuzat Rusia că este „sponsor al terorismului” în discursul susținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, denunțând un atac mortal în portul sudic Odesa, care a coincis cu Sfânta Sâmbătă, de dinaintea sărbătorii de Paște, celebrată pe 24 aprilie de mulți creștini din Ucraina.

„Astăzi a fost Sâmbăta Sfântă pentru creștinii de rit oriental. Ziua dintre Răstignire și Înviere. Se pare că Rusia este blocată într-o astfel de zi”, a spus Volodymyr Zelensky în discursul susținut în noaptea de sâmbătă spre duminică.