Rusia a comis un nou măcel în Ucraina! A fost descoperită o altă groapă comună în Mariupol

Rusia a comis un nou măcel în Ucraina! A fost descoperită o altă groapă comună în Mariupol Sursa foto: 244447193 © Oleksii Synelnykov | Dreamstime.com

Mariupol este orașul cel mai afectat de bombardamentele forțelor ruse. Încă de la începutul invaziei s-a încercat capturarea orașului port, fiind un punct strategic important. Militarii ucraineni au reușit să țină piept atacurilor, însă au rămas din ce în ce mai puțini, iar acum riscă să cadă în mâna inamicilor. În Vinerea Mare, o nouă groapă comună a fost descoperită, ceea ce ar putea indica faptul că rușii au comis un alt masacru.

Petro Andriușcenko, consilierul primarului din Mariupol, a anunțat descoperirea unei noi gropi comune, în apropierea orașului port. Acesta a precizat pe rețelele de socializare că au primit o informare cu privire la un „cimitir comun al locuitorilor uciși din Mariupol, în încercarea de a ascunde urmele crimelor de război”, notează BBC.

Consilierul le-a cerut jurnaliștilor să caute fotografii cu groapa comună prin intermediul sateliților, însă aceștia nu au putut confirma exista cimitirului. Petro Andriușcenko a precizat că descoperirea a fost făcută în districtul Livoberezhni, în apropierea cimitirului din satul Vinohradne. Oficialul a precizat: „Acest lucru dovedește încă o dată că ocupanții colectează și îngroapă sau incinerează morții locuitorilor din Mariupol în fiecare district al orașului”.

Rusia se laudă că a cucerit Mariupol, Zelenski îi contrazice

Orașul port este dorit cu orice preț de Vladimir Putin, așa că atacurile nu încetează. Forțele ucrainene au reușit să țină piept invadatorilor, însă numărul lor este din ce în ce mai mic. Situația de la oțelăria Azovstal, unul dintre ultimele locuri controlate de ucraineni, este una critică. În incintă se află un număr mare de civili, anunță oficialii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia s-a lăudat că a reușit să cucerească Mariupolul și refuză armistițiul de încetare a bombardamentelor în perioada Paștelui. Aceste informații sunt contrazise de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care susține că orașul de la malul Mării Azov nu este o cauză pierdută.

„Situaţia este dificilă, situaţia este rea. Există o modalitate militară de pregătire şi ne pregătim pentru aceasta”, a declarat Zelenski, precizând că este nevoie de ajutor occidental pentru a-i îndepărta pe ruși din Mariupol.

„În acea citadelă sunt peste 400 de răniţi. Este vorba de soldaţi. Ne aşteaptă zile decisive, bătălia decisivă pentru statul nostru, pentru ţara noastră, pentru Donbasul ucrainean”, a subliniat Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

Președintele Ucrainei face referire la armele grele, care ar putea face diferența pe câmpul de luptă. SUA a promis trimiterea unui flux constant de armament în următoarele săptămâni, printre care și arme grele, necesare în zona Donbas, unde relieful este cu mult diferit.