Putin este gata să negocieze pacea direct cu Zelensky, însă cu o condiție. Ucraina, acuzată că este „inconsecventă”

Putin este gata să negocieze pacea direct cu Zelensky, însă cu o condiție. Ucraina, acuzată că este „inconsecventă” Sursă: Alexander Khitrov | Dreamstime.com

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis președintelui Consiliului European, Charles Michel, că va purta discuții directe cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, despre conflictul militar pe care l-a declanșat. Totul, însă, cu o singură condiție care are legătură cu acuzațiile Rusiei de „inconsecvență” în negocierile pentru stoparea războiului la adresa Ucrainei.

Vladimir Putin este pregătit să negocieze direct cu Volodymyr Zelensky pacea din Ucraina. Vestea a fost dată chiar de președintele rus, după ce cu o zi înainte consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihail Podolyak, a declarat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei ar putea fi încheiat prin negocieri directe între cei doi lideri.

Vladimir Putin, față în față cu Volodymyr Zelensky

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus președintelui Consiliului European, Charles Michel, că va purta discuții directe cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, doar dacă discuțiile vor avea rezultate concrete.

Putin a declarat că Kievul nu este pregătit să caute soluții reciproc acceptabile și că Ucraina este „inconsecventă” în negocierile pentru stoparea războiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul acestei săptămâni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia a înmânat Ucrainei documente cheie pentru continuarea discuțiilor de pace, iar mingea se află în terenul Ucrainei. Cu toate acestea, Zelensky a declarat ulterior că Ucraina nu a primit niciun document de la Rusia.

Condiţia ca războiul declanșat de Rusia să se încheie

În altă ordine de idei, o echipă întreagă de avocați și consultanți lucrează împreună cu delegația ucraineană la negocieri pentru a se asigura că Ucraina își menține o poziție solidă în fața Rusiei, când abordează problema stopării războiului din regiunii, a transmis consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihail Podolyak, joi.

Șeful echipei ucrainene de negocieri și-a exprimat speranța ca poziția președintelui Volodymyr Zelensky să fie „extrem de puternică” în cadrul unor eventuale negocieri față în față cu Vladimir Putin. Mihail Podolyak consideră că războiul ar putea fi oprit dacă cei doi lideri de stat se întâlnesc în persoană pentru a discuta aspecte diplomatice.

În opinia șefului delegației ucrainene, în timpul negocierilor, președintele Ucrainei va putea să transmită lucruri cheie și fundamentale șefului țării agresoare.

Cum evoluează lucrurile în estul Ucrainei

Mihail Podolyak a menționat că este necesar să așteptăm evoluția situației și să evaluăm cât de grav va fi impulsul ofensiv al armatei ruse.

„Soldații ruși au suficiente resurse, suficiente rachete, din păcate continuă să ne bombardeze orașele. Au în continuare forță de muncă și echipamente, pe care nu le deranjează să le distrugă pe câmpurile noastre. Prin urmare, vom aștepta o perioadă de timp, iar apoi vom putea judeca pozițiile părților, în primul rând a președintelui Ucrainei, la următoarele întâlniri bilaterale”, a declarat Mykhailo Podolyak.