S-a demonstrat științific. Singura băutură care nu îngrașă. Consumată cu moderație, are beneficii și pentru sănătate

S-a demonstrat științific. Singura băutură care nu îngrașă. Consumată cu moderație, are beneficii și pentru sănătate Sursa: Arhiva EVZ

Specialiștii au explicat că nu toate băuturile alcoolice sunt un pericol pentru sănătate sau pentru dietă. Berea și spirtoasele conțin grăsime dăunătoare și pot duce la boli cardiovasculare sau alte complicații. În schimb, vinul are o serie de beneficii pentru organism.

Medicii au dezvăluit că berea și băuturile duc la boli cardiovasculare, sindrom metabolic și alte afecțiuni grave, dar vinul poate fi protector împotriva grăsimii viscerale.

Un studiu a demonstrat că vinul roșu este legat de un nivel mai scăzut de grăsime viscerală. Acesta ar putea fi singura băutură sănătoasă și care nu îngrașă. Specialiștii au descoperit că un pahar de vin alb vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, în special pentru oase. Adulții trebuie să țină cont de asta.

În cadrul cercetării s-a descoperit o densitate minerală osoasă mai mare în rândul adulților în vârstă care au consumat vin alb cu moderație. Nu s-a putut observa rezultatul și după consumul de bere sau de vin roșu.

Ne puteți urmări și pe Google News

1.869 de adulți albi cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani au fost implicați în studiu și au raporat factori demografici, alcool, dietetici și de stil de viață prin intermediul unui chestionar cu ecran tactil. Specialiștii au ținut cont de înălțime, greutate și probe de sânge. S-a aflat compoziția corporală cu ajutorul unei masuri directe a compoziției corporale numită absorbțiometrie cu raze X cu dublă energie.

În cadrul studiului s-a analizat legătura dintre tipurile de băuturi alcoolice și compoziția corporală. Potrivit specialiștilor, îmbătrânirea vine la pachet cu o creștere a grăsimii problematice, inclusiv cu boli cardiovasculare sau cu o reducere a densității minerale osoase. S-a aflat și că peste 75 la sută dintre adulții din SUA se confruntă cu obezitatea.

Legătura dintre obezitate și alcool

Persoanele cu kilograme în plus erau mai expuse bolilor cardiovasculare sau altor afecțiuni periculoase. Autoritățile au investit în asistență medicală pentru tratarea obezității peste 260,6 miliarde de dolari anual, iar cercetătorii au vrut să afle care sunt cu adevărat motivele pentru care oamenii sunt supraponderali.

sursa: arhivă EVZ

Specialiștii au descoperit că alcoolul este factorul principal al epidemiei de obezitate, dar nu toate băuturile sunt un real pericol. Potrivit cercetătorilor, unele studii nu au descoperit legătura dintre alcool și kilograme în plus.

Unele cercetări au tratat alcoolul în mod tradițional, ca pe o singură entitate. Secretul este să verifici separat efectele berii, cidrului, vinului roșu, vinului alb, șampaniei și băuturilor spirtoase. Cu toate astea, un studiu a demonstrat că berea îngrașă în zona taliei, iar altul a depistat că adulții nu au pus kilograme în plus după câteva pahare.

Cu toate astea, tipul de alcool pe care îl bem joacă un rol important în sănătatea noastră, potrivit sciencealert.com