Cum s-a pregătit premierul Nicolae Ciucă pentru Paște: „Am văzut preţurile, am văzut şi bugetul. Soția se ocupă de toate”

Cum s-a pregătit premierul Nicolae Ciucă pentru Paște: „Am văzut preţurile, am văzut şi bugetul. Soția se ocupă de toate” Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că soția sa se ocupă de pregătirile de Paște și că nu are preferințe speciale în materie de meniu. Recunoaște însă că prețurile sunt mari, dar nu pot fi controlate într-o piață liberă. Bugetul pentru masa de Paște este undeva la 800 de lei, o sumă care nu este accesibilă oricui.

Premierul a fost întrebat cum s-a pregătit pentru Sărbătorile de Paște. Nicolae Ciucă  a mărturisit că soția sa s-a ocupat de absolut tot, deoarece el este plecat de dimineața până seara. „Sincer, soţia se ocupă de toate, nu am când. Plec dimineaţa şi mă întârc seara târziu”, a spus şeful Executivului, la Oradea.

Referitor la meniul de pe masa de Paște, Nicolae Ciucă a spus că nu are preferințe speciale. „Tot ceea ce mănâncă un om obişnuit, absolut nimic diferit şi special“, a mai spus premierul.

800 de lei un buget rezonabil

În ceea ce privește prețurile uriașe din piețe, Nicolae Ciucă a spus că l-a rugat pe pe purtătorul de cuvânt să meargă și să vadă cât ar costa ingredientele pentru o masă completă de Paște.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am văzut preţurile, am văzut şi bugetul pe care l-a stabilit, 800 de lei. Preţurile sunt într-adevăr nu tocmai la îndemâna oricui. Este o perioadă în care comerţul se face cum se face, sunt şi anumite exagerări în tot ceea ce înseamnă fixarea preţurilor. Trăim într-o societate democratică, într-o piaţă liberă, unde preţul este fixat de cerere şi ofertă“, a mai spus premierul.

Paște de lux

Paștele din acest an vine cu cele mai mari scumpiri la nivelul alimentelor. Mielul este produs de lux. Cel mai mic preț este de 45 de lei kilogramul în piețele din București și din țară. În supermarketuri depășește în unele locuri 50 de lei. Dacă nu vă permiteți un miel întreg, care ajunge la câteva sute de lei, puteți alege să cumpărați pulpe sau coaste. Cele mai scumpe sunt pulpele care ajung și la 70 de lei kilogramul.

Legumele și verdețurile sunt și ele destul de scumpe. Roșiile românești au un preț mai mare decât ceafa de porc. În piețe se vând cu 30-40 de lei kilogramul. Castraveții sunt 7-8 lei kilogramul, iar ridichile 3 lei legătura. Ceapa sau usturoiul verde se vând cu 2 lei legătura.

Scumpi sunt și cozonacii sau pasca. În comerț, prețului unui cozonac cu nucă pleacă de la 20 de lei bucata, iar o pască de 500 de grame este cel puțin 15 lei.

Ouăle au prețuri mai rezonabile și sunt printre produsele care nu au suferit scumpiri mari. Un ou costă între 60 și 75 de bani, dar poate depăși un leu în cazul celor bio.