Diplomații ruși sunt expulzați din Europa după asasinatele din Bucea! Răspunsul amenințător al Rusiei pentru Germania

Diplomații ruși sunt expulzați din Europa după asasinatele din Bucea! Răspunsul amenințător al Rusiei pentru Germania Sursa: https://www.scoopearth.com/

Germania a decis să expulzeze 40 de diplomați de la ambasada Rusiei din Berlin pentru presupuse legături cu agențiile de spionaj. Decizia a fost luată ca un prim răspuns la crimele atroce comise în Bucha, a anunțat ministrul german al afacerilor Externe, Annalena Baerbock. Nici Franţa nu rămâne indiferentă şi anunță că va expulza mai mulți diplomații ruşi.

Șefa diplomației germane a subliniat că acești angajați ai Ambasadei Rusiei constituie „o amenințare pentru cei care caută o protecție aici la noi. De aceea, guvernul federal a decis astăzi să declare ca persona non grata un număr semnificativ de membri ai Ambasadei Rusiei care au lucrat în fiecare zi împotriva libertății noastre și împotriva coeziunii societății noastre aici în Germania”, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock.

Mai exact, Guvernul Germaniei a anunţat, luni seară că va expulza  40 de diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj. Mai trebuie spus că Germania a primit peste 300.000 de refugiați ucraineni fugiți din calea armatei ruse care omoară tot ce-i iese în cale.

Franța anunţă că va expulza mai mulţi diplomați ruși

Franța a anunțat că va expulza din țară numeroși diplomați ruși „ale căror activități sunt contrare intereselor noastre de securitate”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai precis, Franța va expulza 35 de diplomați ruși a informat Ministerul de Externe. „Această acțiune se înscrie într-un demers european”, a explicat MAE francez într-un comunicat.

Prima noastră responsabilitate este întotdeauna să asigurăm securitatea francezilor și a europenilor. Franţa a decis, în această seară, să expulzeze numeroși membri ai personalului rus cu statut diplomatic din Franţa, ale căror activităţi intră în contradicţie cu interesele noastre de securitate. Această acţiune se înscrie într-un demers european. Prima noastră responsabilitate este întotdeauna să garantăm securitatea cetăţenilor francezi şi a europenilor, a subliniat Ministerul de Externe de la Paris.

În contextul războiului multe alte ţări printre care Statele Unite, Polonia, Bulgaria, Slovacia, statele baltice, Belgia şi Olanda, au expulzat diplomaţi ruşi. Macedonia de Nord a declarat cinci diplomaţi ruşi drept persoane indezirabile pe teritoriul său, pe motiv că desfășurau „activități contrare Convenției de la Viena”, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe de la Skopje.

Olanda a expulzat 17 diplomați ruși pe care autoritățile olandeze le acuză de spionaj, a informat marți ministrul de externe Wopke Hoekstra, potrivit Reuters. La rândul său, Belgia a expulzat și ea 21 de diplomați ruși acuzați de spionaj. De asemenea şi Sofia a expulzat doi diplomați ruşi , Irlanda 4, Slovacia 35 de diplomați acuzați de spionaj.

Rusia, reacție după anunţul Germaniei

Kremlinul a reacționat imediat la aflarea veștii că Germania va expulza diplomații ruși şi spune că acest demers va deteriora relațiile cu Moscova.

Mai exact, Rusia a apreciat că relațiile sale cu Germania se vor deteriora şi mai mult după decizia neprietenoasă a Berlinului de a expulza 40 de diplomați ruşi în legătură cu conflictul din Ucraina.

Reducerea nefondată a personalului diplomatic din misiuni ruse în Germania va restrânge spaţiul pentru menţinerea dialogului între ţările noastre, ceea ce va duce la o deteriorare suplimentară a relaţiilor ruso-germane, se arată într-un comunicat al ambasadei Rusiei la Berlin, informează Theweek.