Germania trimite o undă de şoc în Europa! E lovitura finală pentru Putin. Rusia va intra în colaps

Germania trimite o undă de şoc în Europa! E lovitura finală pentru Putin. Rusia va intra în colaps Sursa: James Rea | Dreamstime.com

​Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a declarat că țările din Uniunea Europeană trebuie să se unească și să interzică importurile de gaz rusesc. Oficialul consideră că Vladimir Putin merită sancțiuni mai aspre.

​Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a răbufnit după ce Ucraina l-a demascat pe Vladimir Putin și a povestit atrocitățile comise de trupele rusești în localitățile din care s-au retras.

„Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”, a declarat duminică ministrul Christine Lambrecht, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD.

Berlinul nu a dorit să impună un embargou asupra importurilor energetice din Rusia, mai ales că Germania este dependentă de aceste livrări. Într-o situație asemănătoare se află și alte țări din UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cancelarul Olaf Scholz a avertizat într-un discurs ținut în Bundestag pe 23 martie împotriva unei opriri grăbite a livrărilor de petrol și gaze din Rusia, afirmând că acest lucru ar duce la o recesiune în Germania.

Sursă: Mr.siwabud Veerapaisarn | Dreamstime.com

Ministrul economiei Robert Habeck a precizat că Germania trebuie să renunțe la importurile de petrol și cărbune din Rusia până la sfârșitul anului. Cu toate că acest lucru va veni cu dezavantaje, autoritățile consideră că Vladimir Putin trebuie oprit.

Gazele naturale rusești, un subiect foarte controversat

Rusia asigură 40% din necesarul de gaz al Europei. Christine Lambrecht a afirmat însă că acum miniştrii UE trebuie să ia în discuţie o interdicţie, potrivit unei postări pe Twitter a ministerului său. Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a cerut duminică, noi sancțiuni aspre pentru Rusia.

„Cei responsabili de aceste crime de război trebuie traşi la răspundere. Vom înăspri sancţiunile contra Rusiei şi vom ajuta şi mai mult Ucraina să se apere singură”, a scris ea pe Twitter.

Uniunea Europeană analizează sancţiunile drastice, iar comisarul pentru energie, Paolo Gentiloni, promite că măsurile adiţionale nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a afirmat sâmbătă că 300 de locuitori au fost ucişi de armata rusă în Bucea. Ministerul rus al Apărării a declarat că autoritățile din Ucraina mint și că imaginile expuse sunt „doar o altă provocare” a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut ca organizaţiilor internaţionale precum Comitetul Internaţional al Crucii Roşii să li se permită accesul în zonele afectate pentru a verifica dacă imaginile au fost reale.