Masacrul de la Bucea. Sfidând adevărul, Rusia se apără cu disperare. Noi dovezi ies la iveală

Masacrul de la Bucea. Sfidând adevărul, Rusia se apără cu disperare. Noi dovezi ies la iveală sursa: Presa UK

Un masacru asupra civililor a indignat întreaga opinie publică. Cu toate acestea, ministerul rus al Apărării a declarat duminică că Forțele Armate Ruse au părăsit Bucha, situat în regiunea Kiev, pe 30 martie, în timp ce „dovezile crimelor” au apărut abia patru zile mai târziu, după ce ofițerii Serviciului de Securitate ucrainean au ajuns în localitate.

Pe măsură ce forțele ruse se retrag din zona din jurul Kievului, ororile invaziei Ucrainei de către Moscova ies din ce în ce mai mult la lumină. Moartea și distrugerea aduse de mașina de război a Rusiei sunt expuse pe deplin la Bucha, unde trupurile morților au putut fi văzute pe străzile din suburbie încă de duminică. Unii aveau mâinile legate la spate, transmite o mare parte a presei occidentale .

Scena din Bucha este similară cu ceea ce a putut arăta CNN și din alte districte din jurul Kievului, cum ar fi Irpin, Myla, Hostomel și până la nord până la Bordyanka. În aceasta din urmă, clădiri întregi cu mai multe etaje au fost distruse de obuzele de artilerie în timp ce ucrainenii și rușii se luptau pentru controlul zonei. Autoritățile spun că se tem că multe cadavre zac sub dărâmături și că numărul real al morților este încă imposibil de estimat corect.

Ucraina acuză Rusia de crime de război

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a învinuit Rusia pentru crimele din interiorul districtului, acuzând Moscova că încearcă să pună capăt „întregii sale națiuni”. „Este vorba despre distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități”, a spus el într-un interviu pentru „Face the Nation” de la CBS News duminică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Rusia se apără cu disperare. Nu au fost raportate victime civile în orașul ucrainean Bucha, când era controlat de Forțele Armate Ruse, dar presa americană a ignorat bombardarea orașului de către armata ucraineană, care a urmat retragerii trupelor ruse, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, ca răspuns la o întrebare adresată de săptămânalul american Newsweek.

Rușii spun că nu au nici un amestec

„Ministerul rus al Apărării a respins pe deplin aceste acuzații false”, a menționat el, comentând asupra rapoartele conform cărora trupele ruse ar fi ucis civili în Bucha. „Aș dori să subliniez că trupele ruse au părăsit Bucha pe 30 martie. Autoritățile ucrainene au rămas tăcute în toate aceste zile, iar acum au postat brusc imagini senzaționale pentru a păta imaginea Rusiei și face Rusia să se apere”, a spus Antonov.

"Aș dori să subliniez cu deplină responsabilitate că nici un civil nu a suferit violențe atunci când orașul era controlat de Forțele Armate Ruse. Dimpotrivă, trupele noastre au livrat 452 de tone de ajutor umanitar pentru civili", a subliniat Antonov.

„Între timp, faptul că forțele armate ucrainene au bombardat orașul Bucha imediat după ce trupele ruse au plecat a fost ignorat în mod deliberat în SUA. Acesta este ceea ce ar fi putut cauza victime civile. Acestea fiind spuse, regimul de la Kiev încearcă în mod clar să dea vina pentru atrocitățile sale. asupra Rusiei”, a adăugat el.