Ce se întâmplă în PNL după demisia lui Florin Cîțu: ”Îmi doresc un leadership adevărat”. Începe lupta pentru putere

Ce se întâmplă în PNL după demisia lui Florin Cîțu: ”Îmi doresc un leadership adevărat”. Începe lupta pentru putere Sursa foto: Arhiva EVZ

Florin Cîțu a anunțat astăzi, 2 aprilie, că și-a înaintat demisia de la șefia Partidului Național Liberal (PNL). Potrivit unor surse din interiorul partidului, președinte interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie va fi Gheorghe Flutur.

Florin Cîțu a anunțat astăzi că și-a înaintat demisia, după ce mai multe organizații județele PNL au decis, vineri, convocarea, duminică, a Consiliului Național în ședință extraordinară, pe agenda căreia se va afla convocarea și organizarea Congresului Extraordinar.

Florin Cîțu a transmis că nu a fost convocat Consiliul Naţional al PNL nici de către el,  ca președinte de partid, nici de către cel care deține funcția de secretar general al partidului, astfel că decizia BEx este una nelegitimă. Prin urmare, acesta a convocat el Bex pentru sâmbătă, 2 aprilie, la care au venit însă doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu. După ședință, Florin Cîțu și-a anunțat demisia.

Lucian Bode, după demisia lui Florin Cîțu: Îmi doresc un leadership adevărat

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne și prim-vicepreședintele PNNL, a declarat că că un congres extraordinar al partidului va fi organizat în 10 aprilie, decizia urmând a fi luată duminică, la Consiliu Naţional PNL, în contextul demisiei preşedintelui liberal Florin Câţu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Mâine avem Consiliu Naţional extraordinar, ocazie cu care vom convoca Congresul Extraordinar al PNL pentru data de 10 aprilie. Astăzi, când vorbim, sunt 44 de filiale care îşi doresc acelaşi lucru, convocarea Consiliului Naţional, lucru care s-a şi întâmplat, pentru duminică, 3 aprilie, cu un singur punct pe ordinea de zi: organizarea Congresului pentru data de 10 aprilie. Împreună cu o majoritate covârşitoare, de 44 de filiale din 49, vom merge, sunt convins, în aceeaşi direcţie", a precizat Bode.

Acesta a adăugat că Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL va numi, duminică, un preşedinte interimar al partidului, urmând ca la Congres să fie ales un nou preşedinte.

"Îmi doresc un leadership adevărat, orientat spre viitor, într-un context intern şi internaţional extrem, extrem de complicat. Îmi doresc o soluţie responsabilă, nu una superfluă, în aceste vremuri tulburi, pe care le traversăm cu toţi. Într-un cuvânt, îmi doresc moderaţie, îmi doresc echilibru, nu pariuri riscante", a conchis Lucian Bode.